Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HL940 geleverd bij Zand- en Grindhandel van Esbroek/De Hoop bouwgrondstoffen

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL940 geleverd bij Zand- en Grindhandel van Esbroek/De Hoop bouwgrondstoffen

Datum: 20-nov-17

Van der Spek Vianen heeft bij Zand- en Grindhandel Van Esbroek in Westdorpe dat onderdeel is van De Hoop bouwgrondstoffen een nieuwe Hyundai HL940 laadschop geleverd voor de op- en overslag van de materiaalstromen. 

 
De nieuwe ruim 13 ton wegende Hyundai HL940 zal op de overslaglocatie o.a. ingezet gaan worden voor op- en overslag van bulk- en stukgoederen, het laden van vrachtwagens en het vullen bigbags.  
 
Uiteraard voldoet de nieuwe Hyundai HL940 aan de hoogste emissie-eisen, de zuinige 6 cilinder QSB 6.7 liter Cummins voorzien van een DOC katalysator zorgt dat deze de Tier IV final eisen zonder roetfilter bereikt. Regenereren behoort bij de nieuwe Hyundai dus tot het verleden. De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus waarmee altijd het gewenst vermogen beschikbaar is.  De Rexroth pompen zorgen met loadsensing en flowsharing dat de machine de juiste prestaties levert met het laagste brandstofverbruik. 
 
Met de volledig automatische versnellingsbak van ZF wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht. Evenals de werkniveau ’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling heeft voor het uit te voeren werk. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het  “clutch-cut-off” moment waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.
 
Om de vele voorkomende werkzaamheden te kunnen uitvoeren is de machine voorzien van een hydraulische snelwissel zodat er snel en efficiënt gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken en uitrustingsstukken zoals bijvoorbeeld een palletvork. 
 
Extra LED-verlichting en gemonteerde flitslampen aan achterzijde zorgen ervoor dat de Hyundai altijd goed zichtbaar is en voor een veilige werkomgeving zorgt. Centrale smering draagt zorg voor een optimale smering van alle bewegende delen.
 
De Hoop Bouwgrondstoffen behoort tot de sector Bouwgrondstoffen van De Hoop Terneuzen. Dit concern, met meer dan veertig samenwerkende bedrijven, is een belangrijke schakel in de Nederlandse bouwwereld en positioneert zich als leverancier van bouwgrondstoffen, eindproducten en diensten. De bedrijfsactiviteiten zijn verdeeld over vijf sectoren, gebaseerd op de aard van de producten en diensten. Binnen de activiteiten is samenwerking het sleutelwoord. Samenwerking op elk gebied, zoals kwaliteitsbeheersing, logistiek en in- en verkoop. Elke sector bestaat uit een groep bedrijven met een eigen identiteit. De bedrijven van Groep De Hoop zijn voornamelijk in Nederland en België gevestigd.
 
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines