Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Hyundai HL757-9 XTD laadschop voor Spaansen Groep B.V.

doorVan der Spek

Nieuwe Hyundai HL757-9 XTD laadschop voor Spaansen Groep B.V.

Datum: 6-mei-11

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Hyundai HL757-9 XTD laadschop geleverd bij de Spaansen Groep B.V. voor de op- en overslaglocatie in Den Helder. Hier zal de Hyundai wiellader worden ingezet voor het op- en overslaan van grondstoffen zoals zand en grind. Door het standaard langere laadframe dat is gemonteerd op een XTD kan eenvoudiger worden geladen in hogere vrachtwagens zonder dat er een oprit hoeft te worden gebruikt.

De Spaansen Groep is een Noordhollands familiebedrijf dat zich richt op de bouwbranche. Spaansen produceert, levert en transporteert grondstoffen, beton- en bouwelementen en bestratingsmaterialen aan afnemers die o.a. actief zijn in de grond-, weg- en waterbouw en woning- en utiliteitsbouw. Klanten van Spaansen mogen vertrouwen op innovatieve totaaloplossingen omdat Spaansen de keten van winning, verwerking, productie, transport en levering in één proces concentreert.

De nieuwe dash-9 serie is een geheel nieuw ontwikkelde serie waarbij de betrouwbaarheid en kracht van de 7- en 7A-series wielladers centraal heeft gestaan. Natuurlijk is aan het uiterlijk van de machine direct te zien dat het om de nieuwe dash-9 serie gaat. De ruime cabine met veel glas voor een goed zicht rondom de machine staat centraal, daarnaast vallen de grote kunststof spatborden en mooi design op.

Voor het duurzamer gaan draaien van de dash-9 wielladers zijn de machines uitgerust met het nieuwste hydraulieksysteem. Het nieuwe lastafhankelijke hydraulische systeem met een plunjerpomp met variabele opbrengst en een gesloten hoofdventielblok zorgt voor een zeer efficiënt hydraulisch vermogen en daardoor een lager energieverbruik.

Dit, gekoppeld aan de ZF volautomatische transmissie, zorgt voor maximale duurzaamheid. De transmissie zorgt voor zo min mogelijk verlies van vermogen, een hogere rijsnelheid en lage geluidsniveaus. De verbeterde koppeling en het soepel schakelen zorgen voor vlot rijden.

Net als de dash-9 serie graafmachines zijn ook de laadschoppen voorzien van het Hi-mate Remote Management System. Hi-Mate is het nieuwe door Hyundai ontwikkelde systeem voor beheer van de machine op afstand. Het geeft de eigenaar via de gps-satelliettechnologie een dienstverlening en productsupport van topkwaliteit. Hi-Mate stelt de eigenaar van machines in staat om de prestaties van de machines te volgen, de locatie ervan te controleren en op afstand toegang te krijgen tot de diagnosegegevens die door de machine zijn verzameld.

De nieuwe Hyundai HL 757-9 XTD wiellader is voorzien van een snelwisselsysteem, zodat er snel gewisseld kan worden tussen de verschillende bakken voor het laden en overslaan van zand en grind. Op wens van de klant is de machine tevens voorzien van een centrale smering. De achteruitrijdcamera is standaard af fabriek en zorgt voor een goed en veilig zicht naar achteren.

Natuurlijk is ook deze door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai HL757-9 voorzien van 5 jaar en 7500 uur garantie. Hierdoor is Spaansen ervan verzekerd dat men niet voor verrassingen komt te staan in de komende jaren.

 

Van der Spek, Bouwmachines