Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe Fuchs MHL335F voor Jan Hes Loon- en Aannemingsbedrijf

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL335F voor Jan Hes Loon- en Aannemingsbedrijf

Van der Spek Vianen B.V. een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan Jan Hes B.V. in Castricum.

Nou ja afgeleverd, na een succesvolle demonstatie waarbij alle mogelijkheden van de Fuchs zijn getest is de machine gelijk gebleven.

De nieuwe 25 ton wegende Fuchs MHL335F is uitgevoerd met een giek- en lepelsteelconfiguratie met een bereik van 10.700mm waaraan een bak-kinematiek zit. Middels de gemonteerde snelwissel kan er snel, eenvoud en efficiënt gewisseld worden tussen de verschillende uitrustingstukken. De Fuchs MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en rijden met de machine.

Dankzij de verschillende uitrustingstukken kan de machine zeer breed worden ingezet bij vele werkzaamheden die Jan Hes B.V. voor haar klanten uitvoert.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige 4.1 liter Stage-V Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt.

Standaard gemonteerde camera op  de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren en bij draaien in de opslagen een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.