Nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan VIROL

doorVan der Spek

Nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan VIROL

Via de werkplaatsen in Hardenberg heeft Van der Spek Vianen weer een nieuwe Fuchs afgeleverd bij VIROL B.V. in Scheemda. Ditmaal is er een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd. Er zijn bij VIROL en dochterondernemingen verschillende Fuchsen werkzaam. Vorig jaar is er o.a. ook nog een nieuwe Fuchs MHL250 geleverd.

Voor de aandrijving van de nieuwe 24-tons Terex-Fuchs MHL335F is zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk welke uiteraard voldoet aan de laatste emmisie-eisen. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek.  Aan de machine is tevens een nieuwe 600 liter Rotar grijper geleverd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

Door vergrote HD-onderwagen op de Fuchs MHL335F is de overslagmachine zeer stabiel en kan er zelfs op veilig wijze met lading worden gereden.

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het  vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Middels joystick besturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel  5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van vrachtwagens en containers.

Standaard is de Fuchs MHL335F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.