Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuw Duo Fuchs overslagmachines voor Van Est Metals

door-Van der Spek-

Nieuw Duo Fuchs overslagmachines voor Van Est Metals

Van der Spek Vianen heeft bij Van Est Metals in Heerhugowaard een nieuw duo Fuchs overslagmachines geleverd. Op de moderne recyclinglocatie zijn een nieuwe Fuchs MHL360F en Fuchs MHL331F in gebruik genomen. De Fuchs MHL360F is uitgevoerd met een poliepgrijper en de Fuchs MHL331F met sorteergrijper zodat alle productstromen optimaal kunnen worden op- en overgeslagen en uitgesorteerd. Beide machines zijn in de bekende bedrijfskleuren van Van Est geleverd.

Fuchs MHL360F :

Van haven tot recyclinglocatie is de Fuchs MHL360F bekend om zijn degelijke-,duurzame-, comfortabele- en veilige karakter dat in het gehele ontwerp naar buiten komt zodat er ieder draaiuur gebruik van kan worden gemaakt.  De basis van het degelijke ontwerp is te vinden in de uiterste stabiele onderwagen die bij de wielmobiele uitvoering is voorzien van vier stempelpoten op iedere hoek van de onderwagen. De draaikrans die is voorzien van een dubbele rij lagers is centraal midden op de onderwagen geplaatst zodat de machine stabiel blijft staan tijdens de uit te voeren werkzaamheden. Een pendelende achteras is standaard en zorgt tijdens het rijden voor juist contact met de ondergrond zelfs als deze niet vlak is.

Op de onderwagen is de bovenwagen geplaatst welke compleet is ontworpen met de op- en overslagwerkzaamheden in gedachten. Hierbij valt de ophanging van de giek direct op, deze is voor op de bovenwagen geplaatst en zeer zwaar- en degelijk uitgevoerd waarbij de staalbouw doorloopt op de gehele bovenwagen. Zowel de ophangingen van de giek als de hefcilinders zijn zo uitgevoerd dat ze tweezijdig worden ondersteund. Vier pennen zorgen dat het krachtenspel optimaal worden opgevangen en verdeeld in de rest van de bovenbouw. Door deze plaatsing van de giek heeft de machinist ook optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De Fuchs MHL360F is met een rechte giek configuratie geleverd met een bereik van 19,5 meter aan de buitenzijde van de grijper. Het bereik van hart draaikrans tot grijperpen bedraagt 18,0 meter.

Dankzij de duurzame- en zuinige Deutz TCD 7.8 L6 cilinder motor is de Fuchs MHL360F één van de zuinigste machines is de markt. Het gebruik van het vermogen van 190 kW kan middels verschillende programma’s in de besturing door de machinist eenvoudig worden ingesteld zodat altijd de optimale  combinatie wordt gebruikt tussen de motor en het hydraulische systeem met een laag brandstofverbruik als gevolg.

Aan de motor is een uiterst efficiënt hydraulisch systeem van Rexroth gemonteerd dat bestaat uit drie pompen. Twee worden ingezet voor het aansturen van de giek, lepelsteel en grijper waarbij de derde alleen wordt ingezet voor het zwenken van de machine. Door deze opbouw is de machine zeer efficiënt en snel en wordt er weinig brandstof verbruikt. In totaal is 700 liter/min beschikbaar vanuit het hydraulische systeem.

Fuchs MHL331F :

De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 10,7 meter overslaggiek met bakcilinder waar middels een snelwissel de sorteergrijper is gemonteerd. Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz Stage-V motor verantwoordelijk.

FOX-cabines :

De FOX-cabines die op de Fuchs MHL360F en Fuchs MHL331F zijn geplaats zijn voorzien van alle comfort voor de machinist. Dankzij de ruime schuifdeur geeft toegang tot de luxe cabine waarin alle functies van de machine optimaal bedient kunnen worden. Natuurlijk is de stoel- en console in te stellen op de wensen van de machinist zodat een ideale zitpositie ontstaat.

Optimale Koeling :

De compleet gescheiden koelers op zowel de MLH360F als MHL331F voor olie, hydrauliek, koelvloeistof en airco zorgen voor de beste koeling die in de markt beschikbaar is. Door deze optimale koeling draaien de koelvans minder met een laag geluidniveau en brandstofniveau als gevolg.

Veiligheid de basis :

Dankzij het zeer ruime onderhouds- en werkplatform op de bovenwagen van iedere Fuchs kan de machinist zeer veilig en eenvoudig zijn werkzaamheden uitvoeren. Er kunnen geen onveilige situaties ontstaan door op de bovenwagen te hoeven klimmen voor o.a. tank- en controle werkzaamheden. Aan de rechterzijde is een uitklapbare toegangstrap die toegang geeft naar het bordes.