Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nederlandse primeur voor Van den Brink Hoogwerker en Kraanverhuur uit Barneveld

doorVan der Spek

Nederlandse primeur voor Van den Brink Hoogwerker en Kraanverhuur uit Barneveld

Van der Spek Vianen B.V. leverde onlangs een Liebherr snelmontagekraan van het type 22HM af bij Van den Brink in Barneveld. Met deze Liebherr kraan heeft Van den Brink een absolute primeur voor Nederland. In afwachting van 2 stuks onlangs bestelde nieuwe Liebherr kranen van hetzelfde type was er eigenlijk al acuut behoefte aan zo’n soort kraan. Samen met Van der Spek Vianen B.V. werd gezocht naar een kraan in het buitenland en deze werd gevonden bij één van de collega Liebherr-dealers in Duitsland.

Het contact was snel gelegd en binnen een week kon de kraan door eigen transport van Van den Brink in Duitsland afgehaald worden. De volgende ochtend werd de snelmontagekraan direct ingezet op een bouwplaats in Klarenbeek bij Apeldoorn. De idyllische locatie maakte al meteen één van de voordelen van deze machine duidelijk. Doordat het onderstel van de kraan door middel van een kabelbediening afzonderlijk kan sturen, kon de kraan eenvoudig op de zeer krappe locatie achter het landhuis gemanoeuvreerd worden.

De maximale capaciteit van de Liebherr 22HM met een gieklengte van 27 meter is 2.000 kg op 12 meter en op de punt hijst de kraan nog 700 kg. De giek is ook nog schuin te stellen tot maximaal 40 graden. De haakhoogte van de kraan kan daardoor op de punt van de giek variëren van 19 tot 33,4 meter. De snelmontagekraan kan compleet met ballast in één transport vervoerd worden, naar keuze achter een trekkend voertuig of op een dieplader. Transport van extra ballast is niet nodig.


De Liebherr 22HM laat zich door de radiografische afstandsbediening eenvoudig opstellen en bedienen door één persoon. Voor de kraan is een stroomaansluiting van 32A voldoende.

Van der Spek Vianen B.V. wenst Van den Brink veel succes met deze jonge aanwinst in de vloot.