Nederlandse machinisten gekwalificeerd voor Liebherr Kranfahrer-Cup 2012

doorVan der Spek

Nederlandse machinisten gekwalificeerd voor Liebherr Kranfahrer-Cup 2012

Datum: 18-jun-12

Op de door de gezamenlijke materieeldiensten georganiseerde Machinistendag in mei 2012, werd ook één van de voorrondes van de Kranfahrer-Cup van Liebherr gehouden. Deze door Liebherr georganiseerde competitie wordt op de diverse terreinen van Liebherr-vertegenwoordigingen en –fabrieken door heel Europa georganiseerd. Op Open Dagen en tentoonstellingen moet op een door Liebherr ter beschikking gesteld, vast voorgeschreven parcours een route afgelegd worden in een speciaal geconstrueerde stoel aan de haak van een Liebherr snelmontagekraan.

Inmiddels zijn er al diverse voorrondes gehouden, waaronder die tijdens de Machinistendag bij Van der Spek in Vianen. De snelste tijd is destijds in Vianen gerealiseerd door John Bergink van Dura Vermeer, met Carl van Erp van Volker Wessels Bouwmaterieel op een tweede plaats.
Met hun behaalde resultaten hebben zij zich op dit moment in ieder geval zeker gesteld van een plaats in de eindronde. Deze wordt op 14 en 15 september gehouden op de terreinen van de machinistenopleiding op Campus Sursee in Oberkirch (Zwitserland). Evenals bij voorgaande edities zijn er dit jaar weer mooie prijzen te winnen, zoals reischeques en volledig verzorgde rondleidingen door de Liebherr-fabriek, inclusief overnachting.

We houden de verrichtingen van beide heren natuurlijk nauwlettend in de gaten.

Via de website van Liebherr vindt u een uitleg over de Kranfahrer-Cup en kunt u zelf de ontwikkelingen rond deze wedstrijd volgen.

Op de foto: John Bergink (zittend) en Carl van Erp (links)
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines