Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mourik neemt nieuwe Hyundai HL960A in gebruik

door-Van der Spek-

Mourik neemt nieuwe Hyundai HL960A in gebruik

Van der Spek Vianen heeft nieuwe Hyundai HL960A laadschop afgeleverd bij Mourik Groot-Ammers. Mourik gaat de Hyundai HL960A inzetten voor op- en overslagwerkzaamheden op één van hun locaties.

De nieuwe 19 ton wegende HL960A wordt aangedreven door zuinige en duurzame Cummins QSB 6.7 6-cilinder dieselmotor welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Stage-V emissie eisen. Middels de grote touchscreen in de ruime cabine kan eenvoudig worden gekozen tussen de verschillende werkstanden zodat er altijd zo efficiënt mogelijk en met het laagste brandstofverbruik gewerkt kan worden.

In de luxe cabine heeft de machinist een goed overzicht rondom de machine en is via het instrumentarium en grote touchscreen alle benodigde informatie direct in zicht. Tevens kunnen alle gewenste instellingen eenvoudig worden bediend. Het standaard gemonteerde weegsysteem geeft direct de gewenst informatie over de geladen of overgeslagen tonnages.

De Hyundai HL960A is uitgerust met ZF assen en volledig ZF automatische versnellingsbak welke standaard is uitgevoerd met lock-up in de versnellingen zodat er nog meer brandstof wordt bespaard.

Een standaard gemonteerde automatische omkeerbare koelventilator zorgt dat zeker bij inzet in stoffige werkomgevingen de koelers optimaal schoon blijven. In de Hyundai zijn deze koelers standaard uitgevoerd met extra grote mazen en kunnen de voorste worden weggeklapt om eenvoudig te kunnen schoonmaken als dit benodigd is. 

Voor de uit te voeren werkzaamheden is de machine optioneel o.a. uitgevoerd met een overdruksysteem, L5 banden en extra verlichting.