Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mijndert G. van den Berg kiest opnieuw voor Terex-Fuchs

doorVan der Spek

Mijndert G. van den Berg kiest opnieuw voor Terex-Fuchs

Datum: 1-aug-12

Door de opgedane goede ervaringen met de eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Terex-Fuchs MHL331 was de keuze door Mijndert G. van den Berg uit Rotterdam voor wederom een Terex-Fuchs van Van der Spek Vianen snel gemaakt.

Ditmaal is de keuze gemaakt om te investeren in een iets zwaardere Terex-Fuchs MHL335D, welke is uitgevoerd met een giek van 6,5 meter en een lepelsteel van 5,45 meter, waarmee een overslagbereik van 12 meter wordt bereikt.

Deze Terex-Fuchs MHL335D is voorzien van een HD-onderwagen die normaal gesproken onder een zwaarder type Terex-Fuchs is gemonteerd. Deze onderwagen staat 4370 mm breed en 5170 mm lang afgestempeld, waardoor de machine zeer stabiel staat tijdens het werken en er ook makkelijker met last gereden kan worden door de bredere assen die onder deze zwaardere onderwagen zijn gemonteerd.

Zoals standaard bij alle Terex-Fuchs machines is ook deze nieuwe MHL335D voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5,40 meter waarmee een goed zicht wordt gegeven bij het uitsorteren en op- en overslaan van de producten in containers en vrachtwagens.

Voor de aandrijving van de Fuchs MHL335D is een 6,1 liters Common-rail Deutz 6-cilinder Tier III motor verantwoordelijk. Als bij iedere Terex-Fuchs zijn ook bij de MHL335D alle koelers los van elkaar geplaatst, hiermee wordt een optimale koeling gegarandeerd. Hierdoor wordt extra koeling door de thermostatisch geregelde koelvinnen tot een minimum gereduceerd, waardoor de machine een zeer laag geluidsniveau heeft.

Af fabriek is er optioneel een 13 kW generator gemonteerd in de machine. Met een druk op de knop kan de machinist eenvoudig de magneet aan- en uitschakelen.

De nieuwe Terex-Fuchs MHL335D heeft standaard 3 jaar en/of 6000 uur garantie waarmee Mijndert G. van den Berg zeker is van geen onverwachte kosten in de komende jaren.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines