Marijs Reyclingtechniek gaat Nederland verder overtuigen met Telestack TC421

doorVan der Spek

Marijs Reyclingtechniek gaat Nederland verder overtuigen met Telestack TC421

Datum: 14-mei-11

Na al diverse nieuwe Telestack rupsmobiele transportbanden te hebben geleverd in Nederland bij verschillende recycling- en overslagbedrijven gaat Marijs Recyclingtechniek, een dochterbedrijf van Van der Spek Vianen, actief op pad met een nieuwe Telestack demomachine om klanten kennis te laten maken met de grote voordelen die een Telestack transportband kan bieden.

Er is een nieuwe Telestack TC421 op komst die in heel Nederland actief op demo gezet zal worden om klanten te overtuigen van de voordelen om te werken met een Telestack.

Steeds meer recycling- en overslagbedrijven zoeken naar oplossingen om goedkoper en efficiënter te werken en/of produceren. Door het gebruiken van een Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met een laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling de laadschop geheel stil te zetten, of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten.
Dit voordeel komt zeker tot zijn recht als de Telestack wordt ingezet achter bijvoorbeeld een puinbreker, shredder of zeefmachine.

Tevens kunnen snel en eenvoudig schepen geladen worden zonder dat de overslagmachine ieder keer zijn maximale vlucht moet maken, waarbij kostbare tijd en brandstof verloren gaat.

Bij het laad- en loswerk is onnodig omhoog draaien van het te lossen product verleden tijd. De Telestack kan wel tot ruim 1800 m³ onder een standaard TC421 of TC621 opslaan zonder verzet te hoeven worden. En natuurlijk kan optioneel een zwaar gebouwde bunker geplaatst worden op de TC-serie, waardoor er eenvoudig schepen beladen kunnen worden. Deze bunker is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt ervoor dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen.

Nieuw is de optie waarbij de band 180 graden kan zwenken vanaf een vast draaipunt,  waardoor nu wel tot 12.000 ton materiaal kan worden opgeslagen zonder dat de machine verplaatst hoeft te worden. Door deze optie zijn de TC-series nog breder inzetbaar. Op korte termijn zal in Nederland een nieuwe TC624 radiaal worden geleverd bij Smink in Amersfoort.

De afgelopen jaren zijn meer dan 70 rupsmobiele Telestack’s van de TC-serie geleverd in geheel Europa. Hiermee heeft Telestack zijn leidende marktpositie in de zware mobiele transportbanden aangetoond.

Van der Spek, Bouwmachines