Zoek
Sluit dit zoekvak.

Loonbedrijf Gebr. de Groot neemt nieuwe Hyundai HW140 in gebruik.

doorVan der Spek

Loonbedrijf Gebr. de Groot neemt nieuwe Hyundai HW140 in gebruik.

Van der Spek Vianen heeft onlangs een zeer complete Hyundai HW140 geleverd aan Loonbedrijf Gebr. de Groot uit Hillegom. De nieuwe HW140 vervangt na vele jaren tevreden gebruik een Hyundai R140W-7. Naast de nieuwe HW140 is er ook nog een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Hyundai R140W-9 in bedrijf bij Loonbedrijf Gebr. de Groot. Loonbedrijf Gebr. de Groot is een agrarisch loonbedrijf in de bloembollen en vaste planten sector.

Dankzij de tweedelige giek op de nieuwe Hyundai HW140 heeft de machines een zeer groot bereik, door deze giekconfiguratie kan de machinist zeer dichtbij – en ver van de kraan werken.

Om insporing te voorkomen bij werkzaamheden op slechtere ondergronden is er voor gekozen de Hyundai HW140 op speciale enkellucht banden te plaatsen.

Voor de aandrijving is de Hyundai voorzien van een zeer zuinige Tier IV final Cummins QSB6.7 6-cilinder motor met een vermogen van 117 kW welke uiteraard voldoen aan de nieuwste emissie-eisen.  Net als alle Cummins motoren van de Hyundai HX/HW-serie is ook deze motor voorzien van een DOC-Katalysator welke in combinatie met Ad-Blue zorgt voor het continu reinigen van de uitlaatgassen.  Hierdoor is de montage van een actief- of passief roetfilter niet nodig bij een Hyundai HW-machine en behoort het regelmatig regenereren tot het verleden. Het is compleet een onderhoudsvrij systeem.

Standaard is de Hyundai HW140 geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met vele extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden.