Jatra Drachten neemt Powerscreen

doorVan der Spek

Jatra Drachten neemt Powerscreen

Datum: 4-jun-13

Na een korte huurperiode van een Powerscreen Warrior 1800 zeefinstallatie was de beslissing bij Jatra snel genomen: een Powerscreen “Strijder” zou een goede aanvulling zijn op de materieelvloot van Jatra in Drachten. De machine zou zowel op de eigen zandwinning als op werken onderweg goed ingezet kunnen worden.

Snel na de aankoop is de Powerscreen Warrior 1800 door de werkplaats van der Spek Vianen klaar gemaakt en door de eigen zwaartransportafdeling van Jatra opgehaald om gelijk aan het werk te gaan.

Transport en Handelmij Jatra BV uit Drachten is gespecialiseerd in het leveren van transport en materiaal voor de wegenbouw. Het bedrijf is gevestigd aan de Drachtster haven en heeft naast een eigen zanddepot ook een loswal, waardoor aan- en afvoer via het water mogelijk is. Al meer dan 40 jaar is het familiebedrijf wegenbouwers van dienst met transport en materiaal.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880 mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12 mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende producten te zeven en kleine fracties met grote capaciteiten.

De geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, waardoor het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger.

De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine en bij het wisselen van de zeefdekken.

Om de gewenst grote capaciteiten goed te kunnen afvoeren zijn de Powerscreen Warriors voorzien van 900 mm brede afvoerbanden die standaard allemaal in snelheid te regelen zijn, zodat er geen banden onnodig hard hoeven te lopen en het eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is.

 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines