In korte tijd 2de nieuwe Fuchs geleverd aan H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

doorVan der Spek

In korte tijd 2de nieuwe Fuchs geleverd aan H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL340F geleverd bij H. van Nispen Metaalhandel B.V. in Sprundel. Het is de tweede Fuchs in korte tijd, vorig jaar heeft Van Nispen ook aan een nieuwe Fuchs MHL360F in gebruik genomen.

H. Van Nispen Metaalhandel B.V. : Hein van Nispen is in 1954 begonnen met een bakfiets voor het ophalen van oud ijzer, metalen en kleding. Hij had al snel in de gaten dat daar zijn roeping lag en is daarom in 1955 voor zichzelf begonnen. Zijn tomeloze inzet en enthousiasme voor deze branche heeft hij overgebracht op zijn kinderen, die tot op de dag van vandaag zijn passie en visie laten voortbestaan binnen het bedrijf. H. van Nispen Metaalhandel B.V. koopt en verkoopt metalen en non-ferro’s. Voor het verwerken van deze stromen heeft Van Nispen een eigen schaar op de locatie in Sprundel. Voor o.a. het be- en ontladen van deze schaar, het op- en overslaan van de materiaalstromen heeft van Nipsen al vele jaren Fuchs overslagmachines.

De nieuwe Fuchs MHL340F vervangt een Fuchs MHL340D welke na vele tevreden draaiuren aan vervanging toe was.

Fuchs MHL340F : Om snel en efficiënt te kunnen werken is er gekozen om de machine te laten uitvoeren met een giek configuratie welke een bereik heeft van 13,7 meter. Met de grijper erbij komt het bereik zelfs op 15.2 meter. Net als de andere Fuchs machines is uiteraard ook deze MHL340F voorzien van een zuinige Deutz motor, in de 340F is een Deutz TCD 6/1 6-cilinder motor gemonteerd met 129kW welke gekoppeld is aan de Linde hydraulische pompen. Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Door de hydraulisch verstelbare cabine met een zichthoogte van 5.300mm is er uitstekend zicht op de uit te voeren werkzaamheden. De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine. Het slanke, nieuwe cabineontwerp bevat meer glas om de zichtbaarheid naar buiten te vergroten, het vernieuwde interieur zorgt voor meer ruimte en comfort voor de machinist. Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt.

Standaard is de Fuchs MHL340F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.