Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai HX220AL Special voor Lansers Trio

doorVan der Spek

Hyundai HX220AL Special voor Lansers Trio

Van der Spek Vianen een nieuwe Hyundai HX220AL Special afgeleverd bij Lansers Trio. De nieuwe Hyundai HX220AL is special aangepast zodat hij eenvoudig in- en uit zeeschepen gehesen kan worden middels grote portaalkranen die worden ingezet voor het lossen hiervan.

Om dit veilig- en op een eenvoudige manier te kunnen doen is de HX220AL voorzien van speciale hijspunten. Hieraan worden de kettingen gemonteerd die vervolgens weer aan de kraan worden geplaatst. Op de giek en lepelsteel zijn extra beschermingen aangebracht zodat deze beter beschermd zijn bij het uitvoeren van de zware werkzaamheden in de ruimen van deze grote zeeschepen die wel ladingen tot 150.000 ton bij zich kunnen hebben.

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem.

Uiteraard is de nieuwe Hyundai HX220AL voorzien van een duurzame- en zuinige Stage-V motor. Bij een HX220AL is dit een Cummins QSB6.7 met een vermogen van 136kW.

De elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt.  De elektronisch aansturing van de koelfan die via een viscokoppeling wordt aangedreven zorgt ervoor dat deze altijd de juiste snelheid draait en zo de machine op de juiste bedrijfstemperatuur houd zodat hij optimaal kan werken zonder overbodig brandstofverbruik en geluidsproductie.

De nieuwe Hyundai HX220AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in donkere omgevingen en de vroeg- en late uren.