Hyundai HL757-7A voor Dijkman B.V. in Baarn

doorVan der Spek

Hyundai HL757-7A voor Dijkman B.V. in Baarn

Datum: 4-dec-09

Via de vestiging in Vianen leverde Van der Spek onlangs een nieuwe Hyundai HL757-7A aan Dijkman B.V in Baarn.

Al sinds 1928 is Dijkman B.V. een familiebedrijf van vader op zoon, waarbij het vakmanschap uit het verleden en een moderne, vooruitstrevende bedrijfsvoering de basis vormen.

Dijkman B.V. is een specialist in het vervoeren en verwerken van afval op een verantwoorde en milieubewuste wijze. Dijkman containers heeft tegenwoordig vestigingen in Eemnes en Baarn. Vanuit deze vestigingen bedienen ze vele klanten in Gooi- en Eemland en Flevoland.

De Hyundai HL-7A serie wielladers staan bekend om hun robuuste en daardoor zeer betrouwbare opbouw. De laadschoppen zijn geheel opgebouwd uit stalen componenten en zijn niet voorzien van kunststof delen als spatborden e.d. Door deze opbouw zijn de machines zeer goed opgewassen tegen de vaak zware inzet bij de verwerkingsinstallaties van afvalstoffen. De laadschoppen kunnen tegen een stootje en behouden dan ook na een kleine aanvaring hun spatborden en bordessen. Deze breken niet af wat met kunststofdelen vaak wel het geval is.

Alle Hyundai laadschoppen die door Van der Spek Vianen worden geleverd  zijn standaard voorzien van een hydraulische koelvin die alleen worden aangestuurd als er een koelingsbehoefte is. Dit resulteert in een zeer constante bedrijfstemperatuur van de motor en transmissie. Twee andere grote voordelen van dit systeem zijn een lager brandstofverbruik, de koeling draait alleen wanneer er koelingsbehoefte is, en een lager geluidsniveau omdat de vin niet constant draait.

De Hyundai HL757-7A van Dijkman is voorzien van een Groeneveld centrale smering. Als aanbouwdelen zijn een dichtbak en palletvorken meegeleverd. Deze laatste zijn vooral gemakkelijk voor het oppakken en verplaatsen van kleine containers.

Van der Spek, Bouwmachines