Search
Close this search box.

Grote Liebherr torenkraan van Van der Spek gemonteerd op bouwplaats in Hoogeveen

doorVan der Spek

Grote Liebherr torenkraan van Van der Spek gemonteerd op bouwplaats in Hoogeveen

Datum: 4-jun-15

Onlangs werd in Hoogeveen door medewerkers van Van der Spek Vianen voor aannemersbedrijf Trebbe een Liebherr 420 EC-H16 Litronic gemonteerd. De torenkraan met een haakhoogte van bijna 50 meter wordt ingezet op het project "De Kaap".

Het nieuwbouwproject De Kaap bevindt zich op een krappe bouwlocatie in het centrum van Hoogeveen. Daarom is de locatie niet alleen een uitdaging ten aanzien van binnenstedelijk bouwen, maar ook moet de logistiek continue met de winkeliers en omwonenden afgestemd worden. Kortom: een bijzonder complexe logistiek, waarvoor meerdere logistieke plannen opgesteld zijn.
Zo zijn de aan- en afvoerroutes kortgesloten met de opdrachtgevers gemeente Hoogeveen en WVG Ontwikkeling uit Meppel en ‘just in time’ gepland. Een extra rijbaan wordt hiervoor gecreëerd met een aparte losplaats voor vrachtwagens. De torenkraan is een onmisbare schakel in dit proces en zorgt ervoor dat de lading uit de wagens op de bouwplaats gelost wordt.

De Kaap is het grootste bouwproject van de gemeente. De belangstelling voor de realisatie bij de inwoners van Hoogeveen is dan ook enorm groot. Daarom stelt Trebbe tijdens de bouw een speciale tribune op. Op hoogte kunnen de toeschouwers dan over de hekken kijken om het verloop van de bouw te volgen.
Tevens is er een Facebook-pagina waarin omwonenden en belangstellenden op de hoogte gehouden worden.

De Kaap omvat een éénlaagse ondergrondse parkeergarage met hierop gelegen een verzorgingstehuis en twee complexen met appartementen. Verder krijgt het project een openbare binnentuin.

De Liebherr 420 EC-H16 Litronic heeft een maximale capaciteit van 16 ton en kan op de punt van de 60 meter lange giek nog 6.700 kg hijsen.

Binnen een aantal weken wordt op deze bouwplaats ook nog een Liebherr 202 EC-B10 Litronic gemonteerd, eveneens uit de huurvloot van Van der Spek.

Foto’s: Allart Strijker

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines