Eerste nieuwe Liebherr torenkraan van pakket voor Aannemingsmaatschappij Hegeman

Eerste nieuwe Liebherr torenkraan van pakket voor Aannemingsmaatschappij Hegeman

Onlangs is op het project 84 appartementen (Stadspaleizen) in Almere een Liebherr 370 EC-B12 gemonteerd in de bedrijfskleuren van Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. uit Nijverdal.

Deze torenkraan is de eerste van een pakket Liebherr torenkranen dat door Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. bij Van der Spek is aangeschaft met het oog op dit en nog komende projecten in de orderportefeuille.

Begin volgend jaar en eind 2022 zullen nog 3 stuks Liebherr 370 EC-B12 Fiber kranen geleverd worden, eveneens in de bekende groen/blauwe bedrijfskleuren.

Alle kranen zijn uitgerust met reclameborden voorzien van led-verlichting, torenstukken, onderwagens en ‘gepersonaliseerde’ centraalballast met het logo van Hegeman in de zijkant gegoten. Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. verzekert zich met deze aanschaf van de laatste stand der techniek op het gebied van torenkranen.

De Liebherr 370 EC-B12 is standaard uitgerust met een kunststof hijskabel en kenmerkt zich verder door een nieuw design cabine met een kleurendisplay en doordachte, gunstige transportafmetingen. De ontwikkeling door Liebherr van de kunststof hijskabel past in de continue zoektocht naar innovaties door Hegeman. Verder zijn er bij de gekochte kranen gieklengtes mogelijk tot 75 meter.

Hegeman heeft voor het comfort van haar machinisten bovendien gekozen voor de luxere cabine-uitvoering met o.a. airconditioning. Een heel verschil met de, overigens nog prima functionerende, Liebherr torenkranen uit 1992, waar met deze aanschaf afscheid van wordt genomen.

Naast de 100-tons mobiele kraan van Kraanverhuur Nieuwegein werd ook de eigen mobiele kraan van Hegeman ingezet bij de montage in Almere. Bij de feestelijke overdracht waren namens Van der Spek, directeur Erik Lubbers en vertegenwoordigers Mehmet Likoglu en Peter van Gilst aanwezig.

Het familiebedrijf Aannemingsmaatschappij Hegeman is bijna 95 jaar geleden opgericht en heeft inmiddels de vierde generatie aan het bewind. Hegeman Holding bestaat uit de bedrijven Aannemingsmaatschappij Hegeman, Jansman Bouw en Aarts Bouw, met een vestiging in Nederland en België. Men is werkzaam in de Burgerlijke en Utiliteitsbouw in heel Nederland en richt zich met name op woningbouw in de ruimste zin en utiliteitsbouw, zoals bijvoorbeeld verzorgings- en verpleegtehuizen, scholen, kantoren, complexen (met bijv. appartementen, winkels en ondergrondse parkeergarage), kerken, bedrijfshallen en fabrieken. Tevens worden in de genoemde sectoren onderhoudswerkzaamheden en renovaties uitgevoerd.

Met de aanschaf van dit grote pakket aan Liebherr torenkranen van Liebherr geeft Aannemingsmaatschappij Hegeman B.V. aan vertrouwen te hebben in de fabrikant Liebherr, leverancier Van der Spek Vianen in Nederland, maar zeker ook in de toekomst.

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.