Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Lindner Urraco 75

doorVan der Spek

Duo Lindner Urraco 75

Datum: 18-nov-13

Van der Spek Vianen B.V. heeft in zeer korte tijd twee nieuwe Lindner Urraco 75’s langzaam draaiende verkleiners geleverd aan A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V in Oud-Alblas.

Aangezien het snel en flexibel reageren op de wensen van de opdrachtgevers bij Tuytel zeer hoog in het vaandel staan heeft Tuytel besloten na de zeer goede ervaringen met de eerst geleverde machine en de vele aanvragen van zijn klanten te investeren in een tweede machine. Hierdoor kan Tuytel zeer snel en efficiënt de Lindner’s inplannen om te voldoen aan de vraag uit de markt.

A. Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf B.V. is een jong en dynamisch bedrijf dat zich bezighoudt met de verhuur van kranen, grondverzet- en recyclingmachines. Oprichter Arnold Tuytel is gestart met het verhuren van kranen. Door de jaren heen is het bedrijf uitgegroeid tot een professioneel bedrijf dat dag en nacht bereikbaar is en u kan adviseren waar dat nodig is. Sinds de laatste jaren is Tuytel ook actief in het verhuren van recyclingmachines en het handelen in biomassa.

Met een dertigtal gemotiveerde werknemers staan ze dag in dag uit klaar om van iedere opdracht een succes te maken. Ook de veiligheid staat hoog bij ze in het vaandel. Het personeel is in bezit van VCA* en de machines worden jaarlijks gekeurd door deskundige instanties.

De Lindner Urraco’s worden aangedreven door een Scania DC9 met 350 pk welke op zijn beurt via de zware hydraulische aandrijving een kracht van 240.000 nm op de werktuigen kan brengen, waardoor de machine ook kan worden ingezet voor het verkleinen van zeer moeilijk te verkleinen materialen.

Het te verkleinen materiaal kan afhankelijk van het materiaal rechtstreeks op de assen geladen worden of in de hydraulische, via de afstandsbediening uit te klappen bunker.

In de Urraco 75 zijn twee assen gemonteerd met een lengte van 1.750 mm lengte en een diameter van 650 mm. Deze zijn via de PLC-besturing traploos verstelbaar tussen de 14 en 32 omwentelingen per minuut.

Bij Tuytel zijn de gepatenteerde Lindner LW-assen gemonteerd in de Urraco’s welke zeer breed ingezet kunnen worden in vele materialen; van sloophout, groenafval en kunststoffen tot bouw- en sloopafval en uiteraard nog vele toepassingen die niet genoemd zijn. Bij Tuytel kunnen ze het juiste advies geven over de mogelijkheden door de zeer grote ervaring die men heeft in de recyclingwereld.

De verkleinde fractie wordt via een 1200 mm brede afvoerband, welke voor transport hydraulisch kan worden ingeklapt, afgevoerd. De band is via de afstandbediening in hoogte in te stellen, zodat de juiste afwerphoogte kan worden ingesteld.

Lindner Recyclingtech GbmH  thuis bij Van der Spek Vianen
Na een lange tijd niet vertegenwoordigd te zijn op de Nederlandse markt heeft Lindner Recyclingtech GmbH een nieuw warm thuis gevonden bij Van der Spek Vianen, waarbij de eerste successen al zijn gehaald.

Sinds eind 2012 voert Van der Spek Vianen het importeurschap van Lindner Recyclingtech GmbH en Lindner Mobile shedder GmbH voor de Benelux markt. Met de zeer complete lijn van verkleiningsmachines, zowel stationair als mobiel, vult Van der Spek Vianen haar al zeer complete lijn recyclingmachines verder aan. Van der Spek Vianen voert o.a. de volgende merken in haar uitgebreide recyclingpakket; Powerscreen, Steinert en Terex-Fuchs. Lindner vult het productprogramma verder aan, zodat bijna op ieder recyclingvraagstuk een antwoord gegeven kan worden.

Lindner Recyclingtech GmbH is een succesvolle familieonderneming die zijn basis al in 1948 legde in Oostenrijk. Josef Lindner begon toen zijn bedrijf als machine- en installatiebouwer voor de houtindustrie. In de jaren ’80 stond Manfred Lindner aan het begin van de ontwikkeling van verkleiningsmachines voor de recycling waar hij toe al groot potentieel in zag. Met als resultaat de oprichting van Lindner Recyclingtech GmbH in 1999.

Het hart van Lindner Recycling is verkleiningstechniek, daarbij behorende de ontwikkeling van de machines, de complete bouw en installatie ervan en natuurlijk de goede service en ondersteuning die men wil geven. Van der Spek Vianen sluit hier naadloos op aan met haar vakkennis en juist ingericht serviceapparaat.

Bijna alles kan verkleind worden tot de juist fracties en/of afmetingen door de zeer complete lijn van Lindner verkleiningmachines zowel voor hergebruik als brandstof. Papier, kunststoffen, hout, textiel, rubber, elektronica, lichtschroot en nog vele meerdere toepassingen zijn mogelijk. Voor bijna iedere toepassing is er een antwoord met één van de Lindner machines stationair of mobiel.

Lindner Mobile shredder GmbH, onderdeel van Lindner Recyclingtech is geheel gespecialiseerd in de mobiele verkleiningsmachines. De verschillende types mobiele URRACO shredders zijn zowel elektrisch- als diesel aangedreven te leveren en met een haakarm of rupsonderstel.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines