Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Hyundai ’s met een primeur voor Peijnenburg Vught B.V.

doorVan der Spek

Duo Hyundai ’s met een primeur voor Peijnenburg Vught B.V.

Vanuit de werkplaatsen in Vianen heeft Van der Spek Vianen twee nieuwe Hyundai machines geleverd aan trouwe Hyundai klant Peijenburg Vught B.V.

Naast de nieuwe wielmobiele Hyundai 55W-9A is er een primeur geleverd; de eerste nieuwe Hyundai HX210AL op de Nederlandse markt.

De nieuwe Hyundai HX210AL is een compleet nieuwe machine in de zeer uitgebreide lijn van rupsgraafmachines van Hyundai. Met zijn gewicht van ruim 23 ton is hij tussen de Hyundai HX180 en HX220 gekomen.

Voor de aandrijving van de machine is een duurzame- en zuinige Stage-V Cummins motor met een inhoud van 4.5 liter verantwoordelijk die een vermogen van 129kW geeft. Op de HX210AL is een giek van 5.650mm en een lepelsteel van 2.920mm geplaatst die zorgen van een ruim bereik rondom de machine.

Een nieuw ontwikkelde EPFC (Electronic Pump Flow Control) elektronische pompregeling van het hydraulisch systeem zorgt dat de hydrauliek optimaal wordt gebruikt zodat er geen onnodige brandstof wordt verbruikt. 

De nieuwe Hyundai HX210AL is standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een scroll-knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij ook  via deze display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden zodat er snel een eenvoudig gewisseld kan worden.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Van Peijnenburg voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Extra werkverlichting draagt zorg voor een nog veilige werkomgeving bij het werken in de vroeg- en late uren.

Naast de Hyundai HX210AL is ook gelijktijdig een nieuwe 5,5 tons Hyundai R55W-9A geleverd. De nieuwe mobiele midi is voorzien van diverse opties zodat optimaal kan worden ingezet bij alle voorkomende werkzaamheden. Ook is de nieuwe Hyundai voorzien van brede enkellucht Vredestein 480/45 R17 banden om de insporing tot een minimaal te beperken bij het uitvoeren van deze werkzaamheden.

Ruim 5,5 ton weegt de nieuwe mobiele machine en heeft een giek die 80° naar links en 50° naar recht kan zwenken, hierdoor kan de machinist op zeer enge locaties alsnog zijn giek goed gebruiken.

Voor de aandrijving van de machine is een Yanmar 4TNV98-motor verantwoordelijk ,deze  levert een nominaal vermogen van 48,5kW bij 2400 t/min. Met andere woorden: de R55W-9 beschikt over het hoogste motorvermogen in zijn klasse, wat extra kracht geeft om de klus te klaren.