Zoek
Sluit dit zoekvak.

Duo Fuchs MHL331F’s geleverd aan Rebode – Passion for Recycling door Van der Spek Vianen.

doorVan der Spek

Duo Fuchs MHL331F’s geleverd aan Rebode – Passion for Recycling door Van der Spek Vianen.

Via de werkplaatsen in Hardenberg heeft Van der Spek een duo nieuwe Fuchs machines afgeleverd bij Rebode. De nieuwe Fuchs MHL331F’s zullen worden ingezet voor op- en overslag werkzaamheden bij Rebode.

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Fuchs MHL331F’s is een zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Beide Fuchs MHL331F’s zijn uitgevoerd met 12 meter overslaggieken .

De Rexroth hydrauliek met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zorgt voor de gevraagde snelle overslagcapaciteit. Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machines zijn een ruim bemeten loopbordessen bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.400mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Gemonteerde overdruk zorgt dat de machinist altijd in een juiste werkomgeving kan draaien.

Standaard gemonteerde camera op de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power-LED verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Om ook zonder problemen binnen te kunnen werken zijn de machines uitgevoerd met hoogtebegrenzing waarbij zowel de giek- als lepelsteeluitslag ingesteld kunnen worden.