Compactste strijder (Warrior) van Powerscreen geleverd aan Lekhaven Bouwstoffen.

doorVan der Spek

Compactste strijder (Warrior) van Powerscreen geleverd aan Lekhaven Bouwstoffen.

Afgelopen week is bij Lekhaven Bouwstoffen in Wijk bij Duurstede een nieuwe Powerscreen Warrior 600 in bedrijf gesteld door Van der Spek Vianen.

De Powerscreen Warrior 600 van ’s-werelds grootste producend van mobiele breek- en zeefinstallaties is de compactste machine uit de Warrior-lijn. Door zijn lage gewicht en zeer compacte afmetingen is hij zeer eenvoudig te transporteren en kan dus ook voor de kleinste klus op locatie worden gebracht zonder hoge transportkosten. Als hij op locatie wordt ingezet heeft hij geen grote oppervlakte nodig om de klus te klaren.

Net als alle Powerscreen Warrior’s is ook de Warrior 600 uitgevoerd met een dubbeldeks zeefbox, bij de Warrior 600 is deze 2.340mm lang en 1.170mm breed. De zeefbox heeft een vaste hoek van 14° en kan worden voorzien van vele verschillende zeefmedia zodat hij optimaal kan worden uitgevoerd voor iedere zeefklus. De machine kan worden uitgevoerd met een maximale amplitude van 11 mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal en zorgt voor zuivere afgezeefde producten. Hij kan een kracht tot 6G op het product brengen !

De bunker is vlak uitgevoerd zodat hij naast belading met een graafmachine ook eenvoudig beladen kan worden door een compacte laadschop, de breedte van de bunker is 3.400mm. De bunker heeft een inhoud van 3M³.

Om de gezeefde fracties af te voeren is de Warrior 600 uitgevoerd met 3 afvoerbanden waarbij de afvoerbanden voor de fijne- en midden fractie grote afwerphoogtes hebben van bijna 3 meter. De overmaat wordt via een 1.000mm brede band afgevoerd. Als gewenst kan de machine zeer eenvoudig hydraulisch klapbaar omgezet worden naar two-way split waarbij de overloop van zowel het boven- als onderdek lossen op de overmaatband. Groot voordeel hiervan is dat de machine nog minder ruimte in neemt.

Voor de aandrijving van de Powerscreen Warrior 600 en een Deutz 2011-L04I 4-cilinder diesel motor gemonteerd welke de hydraulische pompen aandrijft.

Om snel een eenvoudig te kunnen manouveren op locatie is de Warrior 600 uitgevoerd met een rupswerk waarop 300mm brede platen zijn gemonteerd. Maximale snelheid van het rupswerk is 3.3 km/uur.

Lekhaven Bouwstoffen is sinds 1999 gevestigd op het bedrijventerrein Langshaven waar ze een eigen loswal hebben aan het Amsterdam-Rijnkanaal. Ze zijn o.a. leverancier van materiaal voor de weg-,water-, en betonbouw. Tevens wordt er op de locatie puin ingenomen die weer worden verwerkt tot bouwstoffen als meng- en betongranulaat.

De Powerscreen Warrior 600 zal dan ook in vele verschillende producten ingezet gaan worden om de te leveren producten en ingekomen stromen te verwerken en uit te zeven.