Categorie archief Kiverco

doorVan der Spek

Duo grote stationaire Kiverco trommelzeven op zijn plaats

Datum: 27-mrt-12

Ze waren al te zien op de Open Dagen bij Van der Spek in Vianen: de trommelzeven van Kiverco. Afgelopen week zijn ze op hun plaats gehesen bij Van Dalen Metalrecycling & Trading in Moerdijk.

Het door Marijs Recyclingtechniek (dochteronderneming van Van der Spek Vianen B.V.) vertegenwoordigde Kiverco is verantwoordelijk voor de bouw van deze twee speciale aan elkaar gekoppelde trommelzeven voor het uitzeven van diverse metaalsoorten. Na uitgebreid overleg tussen Van Dalen en Van der Spek/Marijs is gekozen voor deze uitvoering waarbij twee trommelzeven aan elkaar geschakeld zijn.

De opgevoerde fractie gaat eerst in een Kiverco KL625, die een trommellengte heeft van 6000 mm en een diameter van 1800 mm. De zeef is uitgevoerd met een zeskant basistrommel met wisselbare zeefplaten. Deze trommel wordt aangedreven door vier 11 kW aandrijvingen. Elk loopwiel wordt afzonderlijk aangedreven.

De uitgezeefde fractie gaat vervolgens in de gelijke werkgang over in de Kiverco KL830, die een trommellengte heeft van 8000 mm en een diameter van 2500 mm. Ook deze is in zeskant uitgevoerd. Gezien de langere lengte heeft deze trommel 15 kW aandrijving op alle vier de loopwielen. Deze trommel is ook voorzien van wisselbare zeefplaten, waardoor een lange levensduur van de basistrommel gegarandeerd is.

De trommels maken onderdeel uit van een bewerkingsinstallatie bij Van Dalen Metalrecycling & Trading waar door Van der Spek Vianen nog diverse verschillende scheidingstechnieken van Steinert worden geplaatst. Binnenkort meer hierover.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines