Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Genesis

doorVan der Spek

Nieuwe MAXXimale Genesis schrootschaar geleverd aan de Hoondert-Groep

Datum: 9-jun-13

Met de levering van een nieuwe Genesis GXP 660R MAXX schrootschaar door Benelux-importeur Van der Spek heeft Hoondert de primeur voor de Benelux.

Door de zeer goede ervaringen die Hoondert de afgelopen jaren heeft opgedaan met een Genesis GXP 1000R was de keuze voor wederom een Genesis schrootschaar een snel gemaakte. De wens was een schaar met een hoge knipkracht die ook zeer goed handelbaar moest zijn. Het antwoord hierop is de onlangs nieuw geïntroduceerde Genesis MAXX-serie die uit twee modellen bestaat; de GXP660R MAXX en de GXP900R MAXX.

De GXP660R MAXX heeft als basis de zeer handelbare GXP500R, maar is voorzien van de zware hydraulische kracht van de GXP700R. Het zeer grote voordeel hiervan is dat de GXP660R MAXX 900 kilo lichter is dan de GXP700R en door zijn iets kleinere bek zelfs een hogere knipkracht heeft dan zijn grotere broer. Het basisgewicht van de 660 bedraagt 6.700 Kg.

De maximale bekopening en diepte van de GXP 660R MAXX zijn 813 mm. In de hals van de schaar kan hij 9.652 kN kracht generen, waarmee hij I-profielen tot 610 mm, plaatdiktes tot 29 mm en staven tot 127 mm de baas kan.

Bij Hoondert zal de schaar ingezet worden bij de vele werkzaamheden die in de gehele Hoondert-groep worden uitgevoerd. Voorbeelden hiervan zijn: de scheepsloperij en het ontmantelen van boorplatformen en offshore platforms. Deze werkzaamheden vinden o.a. plaats op de hierop volledig ingerichte milieuterminal van Hoondert in Nieuwdorp/Vlissingen waar men aan de eigen kade de te slopen en ontmantelen delen kan ontvangen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines