Categorie archief Chicago Pneumatic

doorVan der Spek

Van der Spek Vianen levert 5 Chicago Pneumatic compressoren aan Sagro.

Datum: 12-okt-15

Onlangs leverde Van der Spek vijf nieuwe compressoren af aan de Sagro. De vijf Chicago Pneumatic compressoren zijn van het type CPS 3.5 die tot 3.700 liter per minuut kunnen leveren bij een druk van 7 bar.

Sagro zal de wielmobiele compressoren bedrijfsbreed inzetten, waardoor we ze op vele plekken kunnen tegengekomen. Zie www.sagro.nl voor de verschillende terreinen waar Sagro actief is.

Voor de aandrijving is een Deutz D2011 L03 gemonteerd die 44.2 pk kan leveren. Het toerental is regelbaar tussen de 1.850 en 2.400 rpm. De CPS 3.5 is voorzien van twee tussen G3/4 aansluitingen waarop de gereedschappen kunnen worden aangesloten.

Door zijn eigen gewicht van 910 kg zijn de compressoren eenvoudig te transporteren achter een auto of lichte bestelwagen, zodat ze snel en efficiënt zijn in te zetten. De CPS3.5’s zijn door Van der Spek RDW gekeurd en voorzien van kentekens.

Chicago Pneumatic word gebouwd in de fabrieken van Atlas Copco. Deze 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} dochter van Atlas Copco heeft een grote range compressoren in het leveringsprogramma variërend van 2,5 m3 tot 11m3. Chicago Pneumatic heeft naast de compressoren een uitgebreid leveringsprogramma bestaande uit: trilplaten en stampers, hydraulisch gereedschap, luchtgereedschap, hydraulische sloophamers en trilblokken.

Van der Spek Vianen is onder andere importeur van Atlas Copco Dynapac wegenbouwmachines en Chicago Pneumatic infragereedschap. Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

doorVan der Spek

Chicago Pneumatic van alle markten thuis!

Datum: 18-jun-13

Chicago Pneumatic bestaat reeds sinds 1901, is onderdeel van de Atlas Copco groep en levert wereldwijd een breed programma van handgereedschappen, uitrustingsstukken en machines.

Het uitgebreide leveringsprogramma bestaat uit 5 hoofdgroepen.

Luchtgereedschap
De slijtvaste CP hamers zijn leverbaar in een breed spectrum van toepassingen. Zo zijn er onder andere sloophamers, asfalthamers, voegenhamers, roterende hamers en spoorweghamers. Door de ergonomische vormgeving zijn de CP hamers comfortabel om mee te werken.

Hydraulisch gereedschap
Het gebruik van hydraulisch ten opzichte van lucht aangedreven gereedschap geeft vele voordelen; het systeem is compact en licht en daarmee makkelijk te vervoeren, geschikt om onder water mee te werken, brandstofbesparend, minder onderhoud, geen last van bevriezing, stofvrij en een laag geluidsniveau. De gereedschappen zijn aan te sluiten aan een hydraulische power pack, maar ook bijvoorbeeld op de extra functie van een hydraulische graafmachine.

Er zijn vele gereedschappen leverbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld hydraulische hamers, palenboren, palenrammers, palentrekkers, waterpompen, cirkelzagen en kernboormachines.

Verdichting
Het complete programma trilplaten bestaat uit moderne en betrouwbare trilplaten van de kleinste MV52 tot de 6-tons MV480. Naast de standaard trilplaten levert CP ook speciale asfalttrilplaten voorzien van een slijtvaste deltaplaat en een watertank.

De hydraulisch aangedreven trilblokken voor aan graafmachines zijn al leverbaar voor een 1000 kg graafmachine. De zwaarste RC2041 is met een verdichtingskracht van 11,4 ton geschikt voor een 40-tons graafmachine.

Sloophamers
In sloophamers heeft CP wereldwijd een groot marktaandeel. De solide hamers worden in Duitsland bij Atlas Copco geproduceerd en zijn leverbaar in de graafmachine range van 1,3 t/m 70 ton. De moderne Hybrid technologie en power booster zorgen voor een enorme impactkracht.

Compressoren
De CP compressors zijn zowel stationair en als aanhangwagen leverbaar. In geleidelijke stappen loopt het leveringsprogramma van 2 tot 10,5 m³ compressors. Voor de aandrijving zorgen brandstofzuinige Kubota of Deutz dieselmotoren en de moderne geluidsreducerende bouwwijze zorgt ervoor dat Chicago Pneumatic compressoren de stilste in de markt zijn. Als optie is het ook mogelijk om een generatorset te leveren.Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines