• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief ATC

Kentekenplicht voor machines

Sinds 1 januari 2021 gelden er nieuwe regels voor het rijden op de
openbare weg met een MMBS (Motorrijtuig Met Beperkte Snelheid).
Deze nieuwe regels houden in dat een MMBS geregistreerd
moet worden en dus ook een kenteken krijgt.

VRAAG UW KENTEKEN TIJDIG AAN EN BESPAAR KOSTEN

Het aanvragen van een kenteken is dit jaar enkel een online administratieve handeling en kost u slechts € 18,- per kenteken. Dit verloopt via uw DigiD account. Mocht u dit zelf niet willen doen, dan kan Van der Spek dit tegen vergoeding voor u verzorgen. Na 31 december 2021 moet elk niet eerder geregistreerd MMBS-voertuig door de RDW beoordeeld worden op een RDW keuringsstation, met alle dan geldende eisen. De kosten zullen na dit jaar vele malen hoger zijn.

Uw Van der Spek machine heeft een registratieplicht als:

• Het bouwjaar van uw machine vóór 2021 is en nu of in de toekomst (mogelijk) op de openbare weg komt.
• De maximum constructiesnelheid van uw voertuig 6 km/h of hoger is en het voertuig breder is dan 1.30 m.
• Het een getrokken voertuig is met een maximale constructiesnelheid van meer dan 25 km/h.

Voor al deze voertuigen dient u een kentekenbewijs aan te vragen

Uitzonderingen op de MMBS-kentekenplicht:

• 1-assige motorrijtuigen • Asfalteermachines
• Asfaltfreesmachines • Walsen wegenbouw

De verwerkingstijd van uw kentekenbewijs duurt gemiddeld 20 werkdagen. Zodra de RDW uw aanvraag heeft goedgekeurd, stuurt zij u het kentekenbewijs toe. Heeft de RDW meer informatie nodig om de registratie af te ronden, dan ontvangt u hierover bericht. Mogelijk is het machinetype nog niet bekend bij de RDW. De RDW zal u dan om foto’s en aanvullende informatie vragen. Eén werkdag nadat u het kentekenbewijs en eerste deel van de code heeft ontvangen, stuurt de RDW u de bijbehorende tenaamstellingscode toe.

Bij een geregistreerd voertuig horen verplichtingen, bijvoorbeeld de verzekeringsplicht. U dient daarom uw nieuwe kentekennummer aan te melden bij uw verzekeraar. Vraag uw GIAK-kentekenplaat aan bij een erkend bedrijf met de codes die ontvangt van RDW en monteer de kentekenplaat op uw machine.

Heeft u vragen over wat Van der Spek voor u kan betekenen? Vraag het John:

Nieuwe ATC 100 asfalt container voor Versluys Bodegraven

Onlangs nam Versluys Bodegraven een nieuwe ATC 100 in gebruik.
De Asfalt Thermo Container van de Duitse fabrikant ATC Richter is vast opgebouwd op een nieuwe vrachtauto van Millenaar en van Schayk die in opdracht van Versluys de transportwerkzaamheden uitvoert.

De ATC werd hydraulisch aangesloten en opgebouwd door Meijer Engineerging B.V. uit Zaandam.

Versluys investeert hiermee in #duurzame techniek, de ATC word aangedreven direct vanaf de PTO van de vrachtauto en bespaart daarmee de uitstoot en het brandstofverbruik van een hulpmotor die normaal gesproken voor de aandrijving van de ATC zorgt.

ATC Richter levert verwarmde thermo containers vanaf een inhoud van 2,5 ton tot 15 ton asfalt.

Het asfalt word door middel van een worm naar de uitloop goot getransporteerd waarna het asfalt eenvoudig verwerkt kan worden. Versluys koos voor een ATC model met een inhoud van 10 ton asfalt. Het asfalt word door middel van branders op temperatuur gehouden zodat het asfalt gedurende de dag warm blijft en zijn kwaliteit behoud.

Hierdoor is de ATC 100 geschikt voor het repareren van schades of onderhouds werkzaamheden aan het wegdek.

Nieuwe ATC 100 geleverd aan Heijmans door Van der Spek Vianen

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een nieuwe ATC 100 Asfalt Thermo Container aan Heijmans.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De geleverde ATC100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen.

De nieuw geleverde ATC100 met een inhoud van 10 ton is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden. De nieuwe ATC is opgehaald door een duurzame Scania met elektrische PTO.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen wordt de ATC100 aandreven door de duurzame elektrische PTO van de vrachtwagen.

De ATC “Hot Box” is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met: een externe worm, met deze worm kan met naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.

Nieuwe ATC 25 geleverd aan AWS Asfaltwerken B.V. uit Someren.

Aan AWS Asfaltwerken uit Someren hebben we onlangs een ATC 25 hotbox geleverd. De ATC 25 Asfalt thermo Container heeft een inhoud van 3 ton. Het asfalt word op temperatuur gehouden door middel van een thermostatisch geregelde gasbrander. Middels een worm wordt het asfalt naar de uitloopgoot achter de machine gestransporteerd.

De ATC is door Van der Spek opgebouwd op een vrachtwagen van AWS.

Mouwrik uit Waardenbrug neemt ATC 100 Hotbox in gebruik.

Datum: 25-feb-15


Onlangs leverde Van Der Spek Vianen een nieuwe ATC 100 asfalt thermo container af bij Mouwrik uit Waardenburg. De nieuwe ATC zal breed ingezet worden voor het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan het wegennet.

De nieuwe ATC hotbox wordt – in tegenstelling tot – het vorige exemplaar bij Mouwrik niet meer aangedreven via een eigen verbrandingsmotor. De aandrijving gebeurd nu middels de zogenaamde  PTO van het voertuig waarop deze op dat moment is geplaatst. Tevens wordt de stroomvoorziening verzorgt door dit voertuig.

Grote voordelen van deze manier van aandrijven en elektronische besturen zijn, een grotere mate van bedrijfszekerheid, geen onderhoud meer aan een eigen verbrandingsmotor, minder omgevingslawaai en minder uitstoot van uitlaatgassen. Naast een positieve bijdrage op het gebied van het milieu zijn de laatste twee voordelen ook prettig voor diegene die er dagelijks mee werken.

Daarnaast is er gekozen voor een systeem met LPG- branders waardoor het dagelijkse gewissel van zware propaangasflessen ook tot het verleden behoort. Er kan nu worden volstaan met een stop bij elk regulier tankstation waar de LPG tanks middels een makkelijk te bereiken vulopening kunnen worden gevuld.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De nieuw geleverde ATC100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van twee gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen.

Hii is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg.

De ATC "Hot Box" is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met: een externe worm, met deze worm kan met naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich marktleider noemen in dit segment noemen.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Van Doorn Geldermalsen neemt duo in gebruik

Datum: 17-dec-13

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een nieuwe ATC 100 asfalt thermo container af bij Van Doorn Geldermalsen. Tegelijkertijd nam Van Doorn een Atlas Copco Dynapac CC1100 in gebruik.
De nieuwe combinatie zal breed ingezet worden voor het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan het wegennet. Tevens kunnen er kleine asfaltwerken mee worden uitgevoerd.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De nieuw geleverde ATC100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van twee gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen. Hij is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens, waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd, waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen is de ATC100 uitgevoerd met een Hatz dieselmotor.

De zogenaamde ATC “Hot Box” is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met een externe worm. Met deze worm kan naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf worden gelost.

Om het verwerkte asfalt goed te kunnen verdichten heeft Van Doorn ervoor gekozen om gelijktijdig te investeren in een Atlas Copco Dynapac CC1100 wals. Deze heeft een eigen gewicht van 2500 kg en een rolbreedte van 1 meter. Hierdoor is de wals uitermate geschikt om bij de ATC te werken vanwege zijn geringe afmetingen en grote prestaties.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich marktleider noemen in dit segment noemen.
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

ATC GREEN MASTER voor repareren van asfaltschades.

Datum: 19-jun-13

ATC GREEN MASTER is een innovatieve combi-machine voor het snel, duurzaam en eenvoudig repareren van asfaltschades.

Voor duurzame en effectieve naadloze reparaties van schades aan de asfalttoplaag heeft ATC de Green Master ontwikkeld.

Werkwijze:
Als eerste werk laadt men 3 ton vers asfalt in de thermo container. Door het verwarmingssysteem kan het asfalt eenvoudig warm gehouden worden in deze hot-box.

Aan de achterzijde van de Green Master is een wegdekverwarmer opgehangen. Met behulp van een lier kan deze op het beschadigd wegdek gepositioneerd worden.

De beschadigde plek wordt door middel van de infrarood wegdekverwarmer op temperatuur gebracht. Door de speciale brandertechniek en elektronische temperatuurbewaking wordt het opwarmen van het beschadigde asfalt nauwkeurig geregeld en daarmee oververhitting vermeden.

Door het verwarmen van het beschadigde asfalt wordt dit weer met de hark verwerkbaar en daarmee 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} recyclebaar. Vanuit de thermo container kan indien nodig aansluitend vers asfalt bijgevoegd worden.

Tenslotte het geheel verdichten met een kleine wals of een trilplaat.

Door deze innovatieve manier van werken met de ATC Green Master geeft bij reparatiewerkzaamheden vele voordelen:

– geen inzet van een asfaltfrees nodig
– geen inzet van veeg-zuigauto nodig
– besparing op mankracht
– besparing op transport
– naadloze reparatie
– geen dure afvoer van gefreesd asfalt
– veel minder aanvoer nieuw asfalt benodigd
– eenvoudige werkwijze
– zeer korte wegafsluitingen
– duurzaam: 100{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} recycling van het bestaande asfalt

De eerste Green Master is onlangs geleverd aan Devis in Heemstede. Binnenkort leveren wij de tweede set aan Jansma in Drachten.

Er is veel reparatiewerk te doen aan de wegen in Nederland en met de ATC Green Master kan men kostenbesparend werken. De ideale oplossing voor reparaties bij gemeentes en bedrijven met een kleine portemonnee!
Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

ATC 100S door Van der Spek geleverd aan HCZ

Datum: 10-jun-12

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een ATC 100S Asfalt Thermo Container aan
HCZ Transport v.o.f. in Heerlen.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De geleverde ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton asfalt en wordt door middel van gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen.

De ATC100 is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen is de ATC 100 uitgevoerd met een Hatz dieselmotor.

De ATC "Hot Box" is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton. Als optie kan de ATC uitgebreid worden met een externe worm. Met deze worm kan men naast de vrachtauto het asfalt in bijvoorbeeld een sleuf lossen.

De uitvoering zoals aan HCZ geleverd heeft 1 compartiment voor asfaltopslag. Als optie kan de ATC ook uitgevoerd worden met 2 compartimenten. Hiermee kunnen 2 soorten mengsels asfalt verwerkt worden. De ATC is dan uitgevoerd met 2 wormen om het asfalt uit de ATC te draaien. Zo kan men een onderlaag én aansluitend een toplaag verwerken.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich met merken als Breining, ATC, Strassmayr, Grun en Secmair marktleider in dit segment noemen.

HCZ zal de ATC hoofdzakelijk inzetten voor verschillende grote aannemers in het zuiden van het land.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Nieuwe ATC100S voor Mourik Groot-Ammers

Datum: 13-mrt-12

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een ATC 100S asfalt thermo container aan Mourik Groot Ammers.

Aangezien Mourik veel werk heeft aangenomen bij gemeentes om veelal vorstschades aan wegen te repareren is er besloten om het machinepark uit te breiden met een ATC100S.

ATC is de afkorting voor Asfalt Thermo Container. De ATC100S heeft een inhoud van 15 ton asfalt en wordt door middel van gasbranders op temperatuur gehouden. Hierdoor kan men lang de kwaliteit van het te verwerken asfalt garanderen. 

Een extra optie waar Mourik voor gekozen heeft is om de gasbranders te verwarmen met LPG. Dit geeft als voordeel dat er niet met losse flessen gesleept hoeft te worden maar dat de LPG tanks gewoon aan de pomp gevuld kunnen worden.

De ATC100S is gebouwd op een container-frame, zodat deze makkelijk op en af te zetten is van de vrachtwagens waardoor deze ook voor ander werk ingezet kunnen worden.

Het asfalt wordt door middel van een worm in de container naar buiten getransporteerd waarna met behulp van een glijgoot het asfalt verdeeld kan worden op de te repareren schade aan de weg. Om de worm te laten draaien en de kleppen hydraulisch te openen is de ATC100S uitgevoerd met een Hatz dieselmotor.

De ATC "Hot Box" is leverbaar met een inhoud van 2,5 tot 20 ton.

Van der Spek Vianen heeft zich de laatste jaren steeds verder gespecialiseerd in deze speciale ‘weg- en reparatiemachines’ en kan zich met merken als Breining, ATC, Strassmayr, Grun en Secmair marktleider in dit segment noemen.

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Van der Spek Vianen levert een complete asfaltset aan Forteck

Datum: 3-sep-11

Onlangs leverde Van der Spek Vianen een complete asfaltset aan Forteck in Rotterdam.
Door de vraag van meer opdrachtgevers om ook het asfaltwerk aan te nemen besloot Forteck te investeren in een Dynapac DF45CS asfaltafwerkmachine, een Dynapac CC122 tandemwals en een ATC 100 asfaltthermocontainer.

De Dynapac asfaltmachine is uitgevoerd met een elektrisch verwarmde afwerkbalk. De DF 45CS is ondanks de geringe afmeting in staat grote prestaties te leveren. De balk van de machine heeft een basisbreedte van 1,2 meter en is hydraulisch uitschuifbaar tot 2,4 meter. Eventueel kan de machine geleverd worden met verbredingstukken waarmee de totale breedte op 3,10 meter komt.

De machine is uitgevoerd een krachtige Deutz watergekoelde dieselmotor. Indien er smaller moet worden gedraaid dan 1,2 meter, kan de balk voorzien worden van versmallingsloffen. Met deze delen kan de werkbreedte tot 50 cm gereduceerd worden. Omdat de machine compact is uitgevoerd kan men op kleine, smalle werken eenvoudig manoeuvreren en mooi werk maken. Het zicht voor de machinist rondom de machine is uitstekend.

De 2,6 ton wegende Dynapac CC122 tandemwals heeft een rolbreedte van 1,2 meter.
Hij levert een amplitude van 0,5 mm met een frequentie van 58 Hz bij een kracht van 27 kN.
Ook deze machine wordt aangedreven door een Deutz dieselmotor. In de CC122 is hij van het type D0211 welke 31 pk levert.

Naast het normale asfaltwerk, voert Forteck ook (kleinschalig) asfaltonderhoud uit. Hiervoor heeft Forteck ook geïnvesteerd in een nieuwe asfalt thermo container. Deze ATC 100 is uitgevoerd met een 2 compartimenten systeem voor het verwerken van 2 soorten asfaltmengsels. ATC bouwt asfaltcontainers vanaf 2,5 ton inhoud tot 20 ton inhoud. De geleverde asfaltcontainer is van het type ATC 100. De ATC 100 heeft een inhoud van 10 ton. Met deze containers worden kleine vakken of sleuven gevuld met asfalt. Ook is de ATC uitermate geschikt om schades aan het wegdek te repareren. Het asfalt wordt door 2 gasbranders op temperatuur gehouden en zodoende kan men het asfalt een zeer lange tijd warm houden en hoeft er geen asfalt weggegooid te worden aan het eind van het werk.

Forteck Sloop en Infra B.V. is een fusie van de bekende aannemingsbedrijven Van Eck uit Den Haag (opgericht in 1895) en J. Bruins en Zoon uit Rotterdam (opgericht in 1937). Met ca. 50 medewerkers worden werken uitgevoerd voor zowel het bedrijfsleven, industrie en private opdrachtgevers.

Van der Spek, Bouwmachines