75 jarig jubileum en opening van de nieuwe fabriek bij Lindner

door-Van der Spek-

75 jarig jubileum en opening van de nieuwe fabriek bij Lindner

22 juni jl. was het zover, naast de officiële opening van de nieuwe fabriek in Spittal/Drau in Oostenrijk werd ook gelijk het 75-jarig jubileum gevierd van Lindner Recyclingtech.

Vele dealers van over de gehele waren uitgenodigd om gezamenlijk dit jubileum te vieren, uiteraard was Van der Spek Vianen ook aanwezig tijdens het jubileum als dealer voor de Benelux.

Wat 75 jaar geleden begon als een kleine fabriek voor de toelevering van onderdelen voor houtzaagmachines ontwikkelde zich in korte tijd tot volwaardige- en bekend leverancier voor de houtverwerkende industrie. Ontwikkeling en innovatie stonden in die dagen ook al hoog in het vaandel bij Lindner. Toen Manual Lindner de huidige directeur bij zijn vader kwam werken is de ontwikkeling van de Lindner verkleiners voor afval-, kunststof-, hout- en metaalstromen begonnen. Ook hierbij stond toen direct innovatie, ontwikkeling en hoogwaardige techniek voorop.

In de afgelopen 25 jaar is Lindner uitgegroeid tot de specialist als het gaat om verkleining. Hierbij zijn bekende types als o.a. de Lindner Jupiter, Lindner Komet, Lindner Micromat, Lindner Atlas en Lindner Urraco niet meer weg te denken uit de recyclingwereld. Van deze machines zijn er honderden over de gehele wereld geleverd en werkzaam in vele producten.

Sinds juli 2022 heeft Lindner Recyclingtech de nieuwe productielocatie betrokken die ook wel het “thuis van de recycling” wordt genoemd. In totaal beslaat de nieuwe locatie 14.000M² waarin zowel kantoren, magazijn, productie en assemblage van de Lindner shredders zijn samengevoegd.

In de moderne fabriek heeft Lindner grootst geïnvesteerd in nieuwe- en moderne productietechnieken. Hierbij te denken aan gerobotiseerde las-units die zorgdragen voor het(op) lassen en bewerken van de vele verschillende rotoren en shredderassen die Lindner gebruikt in hun shredders. De complete ontwikkeling en afstelling hiervan wordt door Lindner in eigen huis gerealiseerd zodat de gewenst kwaliteiten zonder problemen worden behaald.

Tevens zijn er zware- en grote nieuwe draaibanken geïnstalleerd die zelfs de zwaarste assen kunnen bewerken. Massieve stalen delen tot een gewicht van 10 ton kunnen zonder problemen worden ingespannen in deze draaibanken. Na 48 uur draaien en bewerken komt er dan een as uit die verder kan worden opgebouwd om vervolgens in een Lindner shredder geplaatst te worden.

Voor Lindner is het bewerken en produceren van deze kritische onderdelen een must. Zo kan men de kwaliteit garanderen en kunnen de Lindner shredder als bekend weer vele jaren draaien en tonnages verwerken.

Naast de mechanische bewerkingen van delen heeft Lindner er ook voor gekozen om de complete ontwikkeling en bouw van besturingskasten en bekabeling in eigen huis uit te voeren. Ook deze afdeling heeft zijn plaats in het nieuwe thuis van de recycling.

In de moderne nieuwe fabriek is bij de ontwikkeling van de montage plaatsen van de Lindner shredders zeer goed overleg gevoerd met de productiemedewerkers die alle dagen werkzaam zijn met het samenbouw en monteren van de Lindner shredder. Deze samenwerking is dan ook direct te zien bij iedere montageplaats. Naast genoeg kranen en hefmiddelen zijn voor ieder type speciale werkplatforms gemaakt zodat iedereen veilig zijn werk kan uitvoeren.