Zoek
Sluit dit zoekvak.

3-deks Powerscreen Chieftain 2200 met dubbele zeefboxen in gebruik genomen door Lansers Trio

door-Van der Spek-

3-deks Powerscreen Chieftain 2200 met dubbele zeefboxen in gebruik genomen door Lansers Trio

Van der Spek Vianen heeft onlangs een Powerscreen Chieftain 2200 3-deks zeefmachine geleverd bij Lansers Trio. Een unieke Powerscreen machine uit de Chieftain-serie met twee zeefboxen op één machine

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De Powerscreen Chieftain 2200 komt naast diverse eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen zeefmachines te werken bij Lansers Trio.

De 36-tons Powerscreen Chieftain 2200 rupsmobiele machine is voorzien van twee 3-deks zeefboxen die achter elkaar zijn geschakeld, zodat er in totaal een boven- en tussendek ontstaat van 6.600 mm en een onderdek van 6.000 mm, beide met een breedte van 1.550 mm. In totaal is 29,8 mzeefoppervlakte beschikbaar op de machine, zodat ook op kleine fracties zonder problemen grote capaciteiten te behalen zijn.

Normaal gesproken is op iedere Powerscreen zeefmachine de zeefbox te tunen voor het af te zeven product, waarbij de slag/amplitude en het toerental van de zeefbox bij elkaar behoren. Hoe hoger de slag hoe lager het toerental van de zeefbox, waarbij dus ook de transportsnelheid van het te zeven product naar beneden gaat.

Nu zijn bij de nieuwe Powerscreen Chieftain 2200 beide zeefboxen apart te tunen, waarbij bijvoorbeeld op de eerste box van 3.300 mm x 1.550 mm gekozen kan worden voor een hogere slag en op de tweede box van 3.300 mm x 1.550 mm voor transportsnelheid.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen twee- en viermaal lagering op beide boxen. De ombouw hiervan is in enkele uren uit te voeren door ervaren monteurs. Afhankelijk van de keuze kunnen de zeefboxen tussen de 6 en 10mm slaan. Voor ieder product is een optimale afstelling te realiseren. Door het combineren van deze twee verschillende lageringen op de zeefboxen is de Chieftain 2200 uniek in de markt en kan producties maken die geen andere machine kan.

Door de vaste hoek van 7º tussen de boxen is het door het verstellen van het zeefframe mogelijk om de eerste zeefbox tussen 27º en 30º en de tweede zeefbox tussen de 20º en 30º te verstellen. Door deze verstelling is te bepalen hoe lang het te zeven product op de zeefboxen blijven.

Met zijn bunker van 8 mkan de Powerscreen zonder problemen met hoge capaciteiten beladen worden, waarbij door de bunkerbreedte van 4.740 mm ook grote laadschoppen zonder problemen gehandeld kunnen worden.

De fijne fractie wordt afgevoerd door een 1.200 mm brede afvoerband die een maximale afstort heeft van 5.120 mm, waarbij een voorraad van 140 mkan worden opgebouwd. De midden-, tussen- en overmaat fractie worden via 800 mm brede afvoerbanden afgevoerd. Beide storten af op 4.960 mm hoogte en kunnen tot 182 m3 opzetten.

Als voor iedere Powerscreen zeefmachine is ook voor de Powerscreen Chieftain 2200 een grote hoeveel verschillende soorten zeefdeken in te zetten. De boven- en tussen dekken van de machine bestaan uit twee maal drie dwars gespannen dekken en de onderdekken uit twee maal twee lengte gespannen zeefdekken.