Search
Close this search box.

2.0 zeven bij Lansers Trio met Powerscreen Warrior 2100

doorVan der Spek

2.0 zeven bij Lansers Trio met Powerscreen Warrior 2100

Datum: 25-aug-17

Met de ingebruikname van een Powerscreen Warrior 2100 heeft Lansers Trio een unieke rupsmobiele zeefmachine waarmee ze in Nederland de eerste zijn die mobiele zeefmachine beschikbaar heeft voor inzet onderweg waarmee op locatie gezeefd kan met een zeefbox die met drie excenter assen is aangedreven.  
 
De Powerscreen Warrior 2100 wordt de dubbeldeks zeefbox van 4.880mm en 1.550mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving welke tot nu toe alleen werd toegepast in de Powerscreen Warrior 2400, de Powerscreen H5163 en H6203 en de Terex Mineral Processing TSV-boxen kan ook bij de Warrior 2100 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk. 
 
Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefboxopbouw de Powerscreen Warrior 2100 ook nog eenvoudige getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 36 ton. Hierdoor is het nu ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2100 zeef  op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben.
 
De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 16mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg. 
 
Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. 
 
Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product.
Net als bij zijn andere Warrior’s ( de W1400,W1800 en W2400 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en middenfracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter. Om de hoge capaciteiten van 700 ton/uur te kunnen verwerken is de W2100 uitgevoerd met een 7M³ bunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt. 
 
Voor de aandrijving is een CAT C4.4 Tier VI interim motor verantwoordelijk met 125Pk. 
 
Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken er ook gatenplaten, 3D-zeefdekken, Flexmatten en vele andere media gemonteerd kunnen worden. Voor ieder product dus de optimale mogelijkheden. 
 
Lansers Trio is al tientallen jaren actief op vele fronten, naast het uitvoeren van grondverzetwerkzaamheden voor de milieu- en civieltechnische markt, voert men alle voorkomende werkzaamheden uit voor (afval)verbrandingscentrales, dragen ze zorg voor delen- of complete af- en behandeling van materiaalstromen bij de op- en overslag. Deze werkzaamheden worden zowel nationaal als internationaal voor de klanten uitgevoerd. De machines die hiervoor worden ingezet worden zowel met- als zonder machinisten verhuurd door Lansers Trio. 
 
Naast alle technische voordelen van de nieuwe Powerscreen Warrior 2100 is ook de goede- en open relatie die de afgelopen jaren is ontstaan tussen Lansers Trio en Van der Spek Vianen een zeer belangrijk argument geweest om ook deze machine bij Van der Spek te kopen. De uitspraak van directeur Karl Heinz Eireiner  "Maar onze grootste kracht is de no-nonsense mentaliteit. De klant verwacht én krijgt bij ons altijd een oplossing” past ook precies bij Van der Spek en daarmee passen beide bedrijven goed bij elkaar en vullen ze elkaar aan leverancier en klant, echt partnerschip. 
 
 

 Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines