1e Telestack TC621

doorVan der Spek

1e Telestack TC621

Marijs Recyclingtechniek heeft de eerste Telestack rupsmobiele TC621 transportband van Nederland geleverd aan de Beelen groep.
Telestack TC621 rupsmobiele transportband
De Telestack TC621 heeft een lengte van ruim 21 meter en heeft een maximale afwerphoogte van 10 meter. Beelen zal de Telestack TC621 gaan inzetten op zijn diverse locaties in Amsterdam, Vlaardingen en Houten en natuurlijk op de nieuwe toekomstige locaties waar Beelen nog zal gaan uitbreiden in het land. Uiteraard zal inzet op slooplocaties bij Beelen Sloopwerken in het gehele land en achter de puinbrekers van Beelen Reststoffen tot de werkgebieden van de Telestack gaan behoren.
Bij het laad- en loswerk is het onnodig omhoog draaien van het te lossen of op te slaan product verleden tijd, de Telestack TC621 kan wel tot ruim 2500M³ opdraaien zonder verzet te worden.
Door het gebruiken van de Telestack rupsmobiele transportband hoeft er minder met de laadschop gewerkt te worden en is het zelfs mogelijk om bij de juiste opstelling om de laafschop geheel stil te zetten of natuurlijk voor andere werkzaamheden in te zetten, als dat geen duurzaam ondernemen van de Beelen groep is.
Bij is Beelen is er optioneel een zwaar gebouwde bunker geplaatst op de TC621 waardoor er eenvoudig schepen beladen en gelost kunnen worden. Deze bunker is compleet voorzien van wisselbare Hardox slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de transportband komen. De bunker heeft een inhoud van ruim 15M³.
De eerste inzet van de Telestack TC621 was het lossen van een grote partij gebroken puin dat per schip werd aangevoerd bij Beelen Rotterdam in Vlaardingen. Het product kon direct door middel van de Telestack op de juist plaats worden gelost zonder inzet van een laadschop of vrachtwagen.