Zoek
Sluit dit zoekvak.

16 ton zware Steinert elektromagneet in gebruik genomen bij de OBA in Amsterdam.

doorVan der Spek

16 ton zware Steinert elektromagneet in gebruik genomen bij de OBA in Amsterdam.

Van der Spek Vianen heeft onlangs bij OBA in Amsterdam weer een nieuwe Steinert elektromagneet geleverd. Ditmaal een 16 ton zware Steinert UME 180 195R elektromagneet die is opgebouwd op één van de op- en overslagsystemen die bij OBA in actie is. Door het zeer sterke magnetische veld van de Steinert kan OBA hun klanten garanderen een ijzervrij product te leveren dat per schip, trein of vrachtwagen de overslagterminal in Amsterdam verlaat.

In 2014 leverde Van der Spek na een uitgebreid onderzoek door OBA wat de mogelijkheden waren in de markt de eerste Steinert, eveneens 16 tons Steinert UME 180 195R welke tot de sterkste magneet in de markt mag worden gezien. In 2017 is er een 11 tons Steinert UME 160 175R geïnstalleerd op de treinverlading in Amsterdam.

De goede ervaringen met de geleverde Steinert magneet en Service en Support van Van der Spek maakte de keuze voor wederom een nieuwe Steinert één die aangeeft dat OBA tevreden is over de combinatie Van der Spek Vianen/Steinert.

De Steinert bovenbandmagneten worden bij Steinert geheel in eigenhuis ontwikkeld en geproduceerd. dat wil zeggen inclusief het “hart” van de magneet ;  de electrospoelen.

De gebruikte spoelen in de elektromagneten zijn gemaakt van Anofol wat bestaat uit zuiver aluminium Al 99,5 en E-Al 99,7. De voordelen van deze Anofol-spoelen t.o.v. traditionele spoelen is dat ze;  beter te verwerken zijn, een lager gewicht hebben, minder energie verbruiken, betere warmte overdracht, na het anodiseren een zeer harde kras vaste isolatie hebben als bij chroom.

De spoelen worden in eigen huis door hun anodiseerinstallatie geoxideerd waardoor er een isolatielaag ontstaat welke één is met het aluminium. Hiermee is de juiste isolatie van de spoelen 100% gegarandeerd. Hierna worden de spoelen gevormd in de gewenste maatvoering waarna er een epoxy wikkeling omheen gaat voordat hij in de basis wordt gemonteerd. Belangrijk hierbij te vermelden is dat door deze isolatie de spoelen met “scherpe” hoeken gebogen kunnen worden zodat ze tot in de hoeken van de magneten kunnen worden geplaatst.

Na het plaatsen wordt de behuizing gesloten en wordt hij verder opgebouwd met de rollen en band. Deze band kan op klantwens op vele manieren worden uitgevoerd zodat hij het beste voldoet (=levensduur) voor de toepassing.

Bij OBA is de band af fabriek voorzien van beschermende prallplaten die de impact op de band tegengaan van ijzerdelen die door de sterke magneet worden aangetrokken.

OBA Bulk Terminal Amsterdam, is één van de toonaangevende droge bulkterminals in de ARA-regio. OBA biedt diensten voor de verwerking, opslag (buiten en binnen) en verwerking van droge bulkgoederen.

De terminal in de haven van Amsterdam startte in 1954 en vanaf die datum hebben ze een grote verscheidenheid aan klanten en industrieën in binnen- en buitenland. Ze zijn actief in de volgende sectoren van de op- en overslag ;  Kolenproducenten en grondstoffenhandelaren, elektriciteit genererende bedrijven,  Staal- en chemische industrie, Voedingsindustrie en andere droge bulkverbruiksindustrieën.