Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vacature Vertegenwoordiger Grondverzet en Overslag Machines

Vertegenwoordiger Grondverzet en Overslag machines Zuid-Holland en Zeeland

Als opvolging van onze huidige vertegenwoordiger die met pensioen gaat, zijn wij voor ons team op zoek naar een VERTEGENWOORDIGER voor de verkoop van HYUNDAI GRONDVERZETMACHINES en TEREX-FUCHS OVERSLAGMACHINES in de regio’s ZUID-HOLLAND en ZEELAND. Het betreft een zelfstandige en uitdagende functie binnen onze solide en tegelijk dynamische organisatie.

Wat houdt de functie in?

Je bent in jouw rayon volledig verantwoordelijk voor de merken HD-Hyundai en Terex-Fuchs. Van der Spek wil met Hyundai en Terex-Fuchs blijven groeien in de markt en ziet daar ook alle mogelijkheden toe. Een zeer essentiële schakel hierin ben jij misschien wel, want bij Van der Spek zijn we ervan overtuigd dat verkopen mensenwerk is. Je werkt samen met een ervaren en deskundig team van collega’s die je ondersteunen bij het uitwerken van offertes en specificaties. 

Verkopen doe je nooit alleen, maar samen met een serviceteam achter je. Bij Van der Spek weet je één ding zeker: je wordt gesteund door een fantastisch service en parts team, dus je weet dat je klanten bij ons altijd goed geholpen en ondersteund worden.

Na een inwerkperiode ga je op pad. Je bezoekt klanten en prospects, weet deuren te openen, stelt de juiste vragen, adviseert op basis van gedegen feiten en vakkennis, en zoekt samen met de klant naar de best passende oplossing in zijn situatie. Je kunt goed luisteren, hebt een commerciële instelling en technisch inzicht. Onze machines zijn geen snelle handel. Daarom heb je geduld, maar bent ook proactief om te schakelen. Je begrijpt dat een deal niet vanzelf tot stand komt en gooit veel in de strijd om te scoren. Netwerken en kansen zien zitten in jouw DNA. Daarmee ben je in staat om goede lange-termijnrelaties met onze klanten, jouw klanten, op te bouwen.

Wij komen daarom graag met je in contact indien je je sporen hebt verdiend in de verkoop van kapitaalgoederen, maar ook als je denkt op een andere manier in aanmerking te komen omdat onze werkwijze jou aanspreekt. Ben je nu bijvoorbeeld monteur of machinist in onze wereld en wil je een stap maken richting verkoop neem dan zeker contact met ons op. Met jouw sterke persoonlijkheid, creativiteit en gevoel voor humor zorg jij voor het continueren en uitbreiden van jouw rayon.

In goed overleg kun je vele activiteiten ontplooien om je rayon succesvol te maken. Jij bepaalt mede naar welke beurzen we gaan, waar we demonstreren en waar we adverteren. Jouw inbreng is belangrijk voor ons, want jij kent je rayon en de (potentiële) klanten als je broekzak.

Wij zoeken iemand met de volgende eigenschappen:

 • Een commerciële instelling en technisch inzicht
 • Ervaring met of passie voor machines en bij voorkeur grondverzet of overslagmachines
 • Sociaalvaardig en makkelijk communicerend op verschillende niveaus
 • Oplossingsgericht, proactief, hands-on mentaliteit en denkt graag mee
 • Affiniteit met techniek
 • Liefst een goede beheersing van Duits en Engels, zowel mondeling als schriftelijk

Wat bieden wij?

 • Veel plezier en verantwoordelijkheid
 • Waardering
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
 • Mooi salaris en bonussen
 • Een goede auto waar je je happy in voelt
 • Laptop en telefoon
 • Goede pensioenregeling
 • 25 vakantiedagen
 • 5 algemene roostervrije dagen per jaar
 • Een goed CRM-systeem dat er is voor jou en niet als controlemiddel

Essentieel zijn de volgende eigenschappen:

 • Teamplayer;
 • MBO+ werk- en denkniveau;
 • Klantgerichte en commerciële vaardigheden;
 • Kennis van techniek is een must (bij voorkeur automotive en/of bouwmachines);
 • Ervaring met administratieve werkzaamheden;
 • Goede beheersing van (technisch) Nederlands en Engels is een must, Duits is een pre;
 • Voorkeur voor kandidaten met kennis van onze branche en machines; je bent nu bijvoorbeeld monteur en zoekt een andere uitdaging.

Werken bij Van der Spek

Van der Spek bestaat al ruim 90 jaar en is nog steeds een familiebedrijf. Voor jou betekent dit korte lijnen, ook naar de directie toe, en een consistent beleid. Wij veranderen onze koers niet per definitie  bij een tegenslag. Wij vinden het belangrijk dat je goed in je vel zit en luisteren daarom naar jou. Van der Spek is één van de weinige importeurs met een zeer uitgebreid leveringsprogramma. Voor jou als vertegenwoordiger is dit mooi, want je krijgt van veel collega’s tips.

Van der Spek is een stabiele en zeer flexibele organisatie met een platte structuur. Ongeveer de helft van onze medewerkers is technisch bezig. Van der Spek onderscheidt zich door haar klantgerichte stijl en eigen manier van werken. Ons splinternieuwe hoofdkantoor in Vianen heeft een grote showroom en goed uitgeruste werkplaats en magazijn. In Hardenberg hebben we een prachtige vestiging waar onder andere onze gebruikte machine verkoop is georganiseerd. Door deze eigen gebruikte machine verkooporganisatie heb jij ook grip op de machines die je inruilt.

De sfeer bij Van der Spek is informeel, onze manier van werken is professioneel. Wij hechten veel waarde aan balans en geven je daarom alle ruimte om balans te vinden en te houden. Dit betekent dat wij snappen dat de boog niet altijd gespannen kan zijn, er is dus ruimte voor reflectie en die krijg je ook.

Voor onze klanten staat Van der Spek voor kwaliteit, service en een no-nonsense mentaliteit. Daarbij passen nuchtere, servicegerichte en gemotiveerde aanpakkers.

Je komt terecht in een team van professionals waar werken goed samengaat met veel plezier. Is dit jouw baan? Stuur ons dan jouw motivatie en cv. 

Spreekt dit je aan?

Vul dan het emailformulier in:

Of stuur een bericht aan:

Over Van der Spek

Nederland kent meerdere importeurs van bouwmachines, maar niet één is er zo breed en veelzijdig als Van der Spek. Met een breed palet van verschillende merken op het gebied van grondverzet, wegenbouw, overslag en recycling zijn wij UNIEK in de Benelux. Van der Spek is o.a. importeur van Hyundai, Dynapac, Powerscreen, Lindner, Terex-Fuchs en Telestack, stuk voor stuk mooie merken die marktleider zijn in hun segment. Van der Spek heeft meerdere vestigingen in Nederland, België en Frankrijk.

Beste bureaus: Gebruik deze vacature alsjeblieft niet om acquisitie te doen. Dat is niet waar we naar op zoek zijn. Bedankt alvast!

Vacaturenieuws
Berichtgeving over vacatures bij Van der Spek vindt je hieronder: