Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vacature Verkoper onderdelen / spare parts

Van der Spek Vianen B.V. is importeur van machines voor de bouw, grondverzet, wegenbouw, overslag en recycling. Tevens is Van der Spek toonaangevend in de verhuur van torenkranen. Voor het oplossen van storingen en het onderhoud aan deze machines van onze klanten beschikken wij over een gedreven team van gespecialiseerde medewerkers.

We zijn een bedrijf dat bijna 90 jaar bestaat, met korte lijnen en een platte organisatiestructuur. Sinds begin 2020 zijn we gehuisvest in ons compleet gerenoveerde en moderne kantoor in Vianen, dichtbij verschillende uitvalswegen.

Voor de uitbreiding en continuïteit van ons service team en magazijn zijn wij op zoek naar een:

GEDREVEN VERKOPER ONDERDELEN / PARTS SPECIALIST

Als ONDERDELEN VERKOPER maak je deel uit van ons AFTER SALES TEAM en ben je VERANTWOORDELIJK voor de (inkoop en) verkoop van onderdelen van de merken die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Je onderhoudt hiervoor prettige contacten met onze leveranciers, klanten en magazijn. Naast het verkopen van onderdelen is juist het ONTZORGEN van onze klanten iets vanzelfsprekends voor je. Service verlenen zit in je DNA. Je kunt goed luisteren, bent creatief en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Daarmee bouw je een duurzame relatie op met jouw klanten. Je onderhandelt over de beste prijzen, levertijden en condities, bewaakt deze en zorgt voor een correcte administratieve afhandeling.

Het is een veelzijdige functie waarin je zowel je commerciële talent als je technische achtergrond uitstekend weet te combineren. Wij zoeken een gedreven en proactief persoon die zich herkent in dit profiel en die in deze baan een echte uitdaging ziet.

Het is een veelzijdige functie waarin je zowel je commerciële talent als je technische achtergrond uitstekend weet te combineren. Wij zoeken een gedreven en proactief persoon die zich herkent in dit profiel en die in deze baan een echte uitdaging ziet.

Je komt te werken in een ervaren team samen met twee collega-verkopers en rapporteert direct aan het hoofd van onze Technische Dienst. Hij geeft leiding aan de service managers, monteurs, werkplaats, onderdelen verkoop en het magazijn. Jouw nieuwe bureau staat in een dynamische omgeving waar je nauw samenwerkt met je collega’s van de Service Dienst. Optimale service naar onze klanten is altijd ons uitgangspunt.

Op de afdeling wordt veel gebeld en er lopen regelmatig monteurs of collega’s uit de werkplaats binnen. Hierdoor hoor en zie je veel, zijn de lijnen kort, en kun je snel reageren op wat er speelt. Dit maakt ook dat het soms hectisch is en je in staat moet zijn om je goed te kunnen focussen. Er wordt hard gewerkt en hard gelachen, geen dag is hetzelfde. We vinden het belangrijk dat je aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis gaat.

Het sociale aspect binnen ons bedrijf vinden we belangrijk. Onze mensen weten het verschil te maken. Hierdoor weten we mensen vaak lang aan ons te binden. 

TAKEN

 • Inkoop en verkoop van onderdelen en toebehoren van bouwmachines;
 • Ondersteunen van je collega’s van de Service Dienst;
 • Bewaking voorraadniveaus, retouren en prijslijsten en hierover advies uitbrengen;
 • Adviseren van je klanten;
 • Bedenken en opzetten van campagnes waarmee we onze omzet kunnen vergroten en onze klanten beter van dienst kunnen zijn.

PROFIEL

 • Klantgericht en servicegericht;
 • Commercieel ingesteld;
 • Sociaalvaardig, proactief, stressbestendig, eerlijk en accuraat;
 • Relevante werkervaring;
 • Minimaal MBO-niveau;
 • Kennis van techniek is een pre (bij voorkeur automotive en/of bouwmachines);
 • Ervaring met automatisering, enige administratieve vaardigheden;
 • Prima kunnen communiceren in het Engels (Duits is een pre);
 • Bereid om te leren en jezelf verder te ontwikkelen.

WAT BIEDEN WIJ?
Een interessante, afwisselende en verantwoordelijke functie met uitstekende sociale voorzieningen in een jong en dynamisch team bij een fantastisch bedrijf. Zowel interne als externe scholing hebben wij hoog in het vaandel staan. Tevens is er genoeg ruimte voor zelfontplooiing en doorgroeimogelijkheden. Natuurlijk hoort er bij zo’n uitdagende baan een passend salaris.

Secundaire arbeidsvoorwaarden:

 • Pensioen;
 • Vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Bonus / Winstdeling.

Spreekt dit je aan?

Vul dan het emailformulier in:

Of stuur een bericht aan:

MEER INFORMATIE?
Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via 0347-362623. Vraag Naar Paul van Beusekom.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.