Zoek
Sluit dit zoekvak.

Categorie archief Van der Spek

door-Van der Spek-

IFAT 13-17 mei München

IFAT worldwide 2024 in München, de vakbeurs voor recycling komt alweer spoedig dichterbij. Van 13 tot en 17 mei zijn we met diverse collega’s aanwezig om u te ontvangen voor een gezellig gesprek en uiteraard de laatste noviteiten en ontwikkelingen te tonen van onze merken. Natuurlijk willen we u niet missen, weet al wanneer u komt plan dan graag een afspraak met u contact bij Van der Spek. #uwproductieonzezorg

♻ Steinert Hal B6

♻Lindner Recyclingtech Hal B6

♻Westeria Moving Innovation Hal B6

♻Fuchs a Terex Brand Hal C5

♻SieboTec GmbH Buitenterrein FM810/21

♻Backers Maschinenbau GmbH Buitenterrein FM809/30

doorVan der Spek

Gratis ENGCON bij HW140A of HW150A CR

Een mobiele graafmachine van HYUNDAI is van veel gemakken en technieken voorzien om uw werk goed uit te voeren. Een aanbouwdeel als een draaikantelstuk, maakt de Hyundai HW140A of HW150A CR nóg veelzijdiger.

Als u nu een HW140A of HW150A CR bij Van der Spek aanschaft, krijgt u er een gratis Engcon EC219 bij. Wees snel, want de voorraad is niet onuitputtelijk.

EC219

 

Voor graafmachines in de gewichtsklasse 14-19 ton

 

Engcon draaikantelstuk EC219 SS9 met boven vaste Hyundai ophanging en onder CW30. Een compact en krachtig draaikantelstuk met laag gewicht en een bouwhoogte voor graafmachines tot 19 ton. Wanneer een EC219 wordt gekozen met de Engcon snelwissel S60 en het proportionele besturingssysteem DC2, wordt EC-Oil als automatisch snelwisselsysteem aangeboden. Dit houdt in dat het draaikantelstuk en een hydraulisch uitrustingsstuk kunnen worden aan- en losgekoppeld zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten. Meer info: Engcon EC219.

door-Van der Spek-

Na zeef nummer negen nu nummer 10, een Powerscreen Titan 1800 in gebruik genomen bij Van der Heijden / puinbreken.nl / zeven.nl

Van der Heijden uit Nistelrode, ook bekend onder puinbreken.nl en zeven.nl heeft na zeef nummer 9 een Powerscreen Horzion 6203 die eind 2023 is geleverd door Van der Spek nu een Powerscreen Titan 1800 toegevoegd aan de uitgebreide materieelvloot. Dit is zeef nummer 10 geworden.

Naast de zeefmachines heeft Van der Heijden ook een vloot puinbrekers waarmee ze in het gehele land actief zijn. Met de combinaties van breker en zeven worden vele producten verwerkt en geproduceerd door het team van Van der Heijden.

In totaal heeft Van der Heijden nu 10 zeefmachines in de vloot die o.a. bestaat uit Powerscreen Warrior 1800’s, Warrior 2400’s, een Powerscreen H6203 en nu dus ook een Powerscreen Titan 1800 die voorheen Warrior 1800 werd genoemd. Powerscreen heeft sinds begin van het jaar de typeaanduiding verandert in de Titan 1800.

De Powerscreen Titan 1800 is een 32 tons rupsmobiele dubbeldeks zeefmachine met zowel een boven- als onderdek van 4.870mm lengte en 1.530mm breedte. Door zijn agressieve slag van 12mm zeeft de Warrior 1800 optimaal en zorgt hij voor zo min mogelijk aanhechting aan de af te zeven fracties. Hiermee worden dus de zuiverste fracties geproduceerd. De zeefbox is geheel hydraulisch te liften zowel aan voor- als achterzijde voor het uitvoeren van schoonmaakwerkzaamheden of het wisselen van zeefdekken.

Om de geproduceerde fracties af te voeren zijn brede afvoerbanden in de machine geplaatst. De zij-afvoerbanden zijn 900mm breed en kunnen grote capaciteiten afvoeren. Overmaat worden middels een 1.400mm brede afvoerband naar de achterzijde van de machine gebracht.

De grote bunker op de Warrior 1800 heeft een inhoud van 6.8M³ en kan zowel door een graafmachine, laadschop als breker worden gevoed. Door de grote valhoogte van ruim 500mm vanuit de bunker op de zeef val het te zeven product mooi open en wordt het tevens nog belucht.

Standaard gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige toegang bij de zeefbox. Voor transport kunnen deze blijven zitten en dienen niet gedemonteerd te worden.

Dankzij de 500mm brede rupsen kan de Warrior ook op slechtere ondergronden worden getransporteerd zonder direct weg te zakken.

door-Van der Spek-

Infra Relatiedagen Hardenberg

Voor samenwerking in de grond-, weg- en waterbouw
6, 7 & 8 februari 2024 | 13:00 – 21:00,
Evenementenhal Hardenberg,  Energieweg 2, 7772 TV, Hardenberg

Van der Spek Vianen B.V.: Standnummer  770

Informatie over de beurs:  www.infrarelatiedagen.nl

Het thema van Van der Spek, bij deze editie van de Inra Relatiedagen, is ‘Een emissieloze toekomst’.  Van der Spek is heel actief met de ontwikkeling en verkoop van elektrische machines. Deze zult u dan ook op onze stand zien.

Wilt u meer weten over elektrische machines van Van der Spek, bezoek onze stand nummer 770 en spreek een van onze vertegenwoordigers aan. U kunt natuurlijk ook vooraf een afspraak maken of meer informatie vragen:

Meer informatie gewenst?

Vul het formulier in, of kijk bij ‘verkoop’, voor uw vertegenwoordiger.

Of stuur een bericht aan:

door-Van der Spek-

Gelukkig nieuwjaar

Namens het gehele Van der Spek team wensen wij iedereen een gelukkig nieuwjaar en een gezond en succesvol 2024 toe.

door-Van der Spek-

Nieuw duo Steinert Unisort EVO 5.0 NIR-scheiders geplaats bij OMRIN

Van der Spek Vianen heeft bij OMRIN twee nieuwe Steinert Unisort EVO 5.0 NIR-scheiders geplaatst in hun sorteer- en scheidingsinstallatie. De twee nieuwe Steinert Unisort’s vervangen naar ruim 10 jaar en 65.000 draaiuren verder eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Steinert Unisort’s.

OMRIN zamelt het afval van meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en 10.000 bedrijven in. Van versleten spijkerbroek tot leeg pak melk, van oude krant tot klokhuis: afval is van grote waarde. Daarom halen ze zo veel mogelijk grondstoffen én duurzame energie uit jouw afval. Dankzij hun unieke aanpak én hightech installaties horen ze tot één van de beste afvalverwerkers van Nederland.

De levering bestaat uit compleet nieuwe Steinert Unisort bruggen en uitblaaslijsten. De in 2013 geplaatste transportbanden en uitloopkasten blijven gebruikt worden in combinatie met de nieuwe bruggen en uitblaaslijsten. Dit geeft aan hoe bij OMRIN duurzaam wordt gewerkt als het gaat om investeringen en het blijven gebruiken van componenten die nog voldoen en hergebruikt kunnen worden.  

De nieuwe Steinert Unisort EVO 5.0’s zijn net als de eerder geleverde machines uitgevoerd in 2.800mm breedte en voorzien van zowel infrarood- als kleurencamera’s om de beste herkenningen te realiseren.  

De gemonteerde HSI (Hyper Spectral Imaging ) camera’s zorgen voor de herkenning waardoor er altijd een compleet beeld is van de te sorteren producten. Er wordt geen herkenningspunt gemist door een bewegende/zoekende camera als bij vele andere NIR-scheiders. Naast dit zeer belangrijke voordeel waarmee de beste herkenning en dus ook hoogste scheidingsresultaten worden behaald zijn er ook geen bewegende en slijtage onderhevige delen in de unit aanwezig. De eerder genoemde 65.000 draaiuren zijn dan ook gerealiseerd zonder het wisselen van camera’s of onderdelen hiervan.

Zoals bij alle Steinert Unisort machines zitten de componenten voor herkenning en aansturing hiervan in de nieuw geleverde bruggen die op de transportbanden zijn gemonteerd. Middels een groot touchscreen kunnen de instelling eenvoudig worden aangepast en is alle data af te lezen. Deze data bestaat o.a. uit de producten die herkent worden uit de productstroom waarmee de samenstelling is vast te stellen, bandbedekking, percentage uitgebrachte delen e.d. Deze data kan ook extern worden uitgelezen waarmee dan de productie kan worden aangestuurd.

De de- en montage van de Steinert Unisort bruggen en uitblaaslijsten is in goede samenwerking tussen de projectleiders en technische diensten van OMRIN en Van der Spek Vianen gepland en in de vooraf afgesproken tijd uitgevoerd zodat de stilstand tot een minimum is beperkt.

Naast de nieuwe Steinert Unisort NIR-scheiders zijn er bij ORMIN ook diverse Steinert non-ferro scheiders, bovenbandmagneten en een Steinert XSS röntgenscheider in bedrijf in de diverse recyclingprocessen.

door-Van der Spek-

Van der Spek officieel gecertificeerd

Afgelopen week heeft Van der Spek Vianen B.V. de officiële bevestiging ontvangen van het behalen van Trede 3 van de Safety Culture Ladder. Daarmee zijn we nu officieel gecertificeerd voor Trede 3.

De normbeheerder heeft het rapport van de auditoren bekeken en beoordeeld en het positieve advies op alle punten volledig en onveranderd overgenomen. Van der Spek heeft daarmee voldaan aan alle eisen die het behalen van Trede 3 met zich meebrengt. Een resultaat waar we trots op zijn!

Door deel te nemen aan de Safety Culture Ladder stimuleert Van der Spek haar medewerkers om bewust te zijn en te blijven van bewust veilig handelen in een veilige werkomgeving, waarin we elkaar op positieve wijze aanmoedigen en corrigeren.

door-Van der Spek-

Nieuwe Telestack LF823 voor GWS Kraanbedrijf

Via onze vestiging in Ternat(B) hebben we deze nieuwe Telestack LF823 geleverd aan GWS kraanbedrijf.

De nieuwe 23 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor GWS was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie.

De machine van GWS is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Aan het einde van de transportband is een hydraulisch verstelbare klep geplaatst zodat de richting van het te transporteren materiaal kan worden gericht om schepen optimaal te laden en de voorraad zo groot mogelijk te maken.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Dankzij de draaikrans kan de machine draaien op de onderwagen zodat zonder verplaatsing nog meer product kan worden opgeslagen en als gewenst parallel aan de kade gereden kan worden

door-Van der Spek-

3-deks Powerscreen Chieftain 2200 met dubbele zeefboxen in gebruik genomen door Lansers Trio

Van der Spek Vianen heeft onlangs een Powerscreen Chieftain 2200 3-deks zeefmachine geleverd bij Lansers Trio. Een unieke Powerscreen machine uit de Chieftain-serie met twee zeefboxen op één machine

Lansers Trio is de specialist als het gaat om het op- en overslaan, zeven en verwerken van productstromen. Of het nu gaat om kolen, ertsen, afvalstromen of te recyclen producten, voor iedere toepassing heeft men met de juiste machines en personeel de oplossing en daarbij zijn grote tonnages geen enkel probleem. De Powerscreen Chieftain 2200 komt naast diverse eveneens door Van der Spek geleverde Powerscreen zeefmachines te werken bij Lansers Trio.

De 36-tons Powerscreen Chieftain 2200 rupsmobiele machine is voorzien van twee 3-deks zeefboxen die achter elkaar zijn geschakeld, zodat er in totaal een boven- en tussendek ontstaat van 6.600 mm en een onderdek van 6.000 mm, beide met een breedte van 1.550 mm. In totaal is 29,8 mzeefoppervlakte beschikbaar op de machine, zodat ook op kleine fracties zonder problemen grote capaciteiten te behalen zijn.

Normaal gesproken is op iedere Powerscreen zeefmachine de zeefbox te tunen voor het af te zeven product, waarbij de slag/amplitude en het toerental van de zeefbox bij elkaar behoren. Hoe hoger de slag hoe lager het toerental van de zeefbox, waarbij dus ook de transportsnelheid van het te zeven product naar beneden gaat.

Nu zijn bij de nieuwe Powerscreen Chieftain 2200 beide zeefboxen apart te tunen, waarbij bijvoorbeeld op de eerste box van 3.300 mm x 1.550 mm gekozen kan worden voor een hogere slag en op de tweede box van 3.300 mm x 1.550 mm voor transportsnelheid.

Er kan een keuze gemaakt worden tussen twee- en viermaal lagering op beide boxen. De ombouw hiervan is in enkele uren uit te voeren door ervaren monteurs. Afhankelijk van de keuze kunnen de zeefboxen tussen de 6 en 10mm slaan. Voor ieder product is een optimale afstelling te realiseren. Door het combineren van deze twee verschillende lageringen op de zeefboxen is de Chieftain 2200 uniek in de markt en kan producties maken die geen andere machine kan.

Door de vaste hoek van 7º tussen de boxen is het door het verstellen van het zeefframe mogelijk om de eerste zeefbox tussen 27º en 30º en de tweede zeefbox tussen de 20º en 30º te verstellen. Door deze verstelling is te bepalen hoe lang het te zeven product op de zeefboxen blijven.

Met zijn bunker van 8 mkan de Powerscreen zonder problemen met hoge capaciteiten beladen worden, waarbij door de bunkerbreedte van 4.740 mm ook grote laadschoppen zonder problemen gehandeld kunnen worden.

De fijne fractie wordt afgevoerd door een 1.200 mm brede afvoerband die een maximale afstort heeft van 5.120 mm, waarbij een voorraad van 140 mkan worden opgebouwd. De midden-, tussen- en overmaat fractie worden via 800 mm brede afvoerbanden afgevoerd. Beide storten af op 4.960 mm hoogte en kunnen tot 182 m3 opzetten.

Als voor iedere Powerscreen zeefmachine is ook voor de Powerscreen Chieftain 2200 een grote hoeveel verschillende soorten zeefdeken in te zetten. De boven- en tussen dekken van de machine bestaan uit twee maal drie dwars gespannen dekken en de onderdekken uit twee maal twee lengte gespannen zeefdekken.

door-Van der Spek-

Demontage Liebherr door onze #hoogbouwspecialisten

Bij uitzondering zijn onze #hoogbouwspecialisten in het weekend in actie voor de demontage van een Liebherr 280EC-H in Arnhem.

Op het project Kadehuis van de BAM was het niet anders mogelijk dan de demontage in het weekend uit te voeren i.v.m. vergunningen en planning van mensen en benodigd materieel. In de binnenstad was het nodig om een grote verkeersader de gehele dag af te sluiten voor het plaatsen van de 450 ton telekraan met beweegbare jib van Heijkoop tevens was de weg benodigd om de gedemonteerde kraandelen uit elkaar te halen en te laden op de diepladers.

Gelukkig zat het weer mee zodat de demontage als gepland kan worden uitgevoerd.

#uwproductieonzezorg#1team1doel

Roel bedankt voor de drone-beelden