Categorie archief Van der Spek

ROS neemt nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F in gebruik

Aan de Wilhelminahaven in Schiedam heeft ROS B.V. een nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F overslagkraan in gebruik genomen aan hun loswal.

Met de investering in een compleet elektrisch aangedreven overslagkraan van Fuchs toont ROS aan te investeren in duurzame oplossingen. Uiteraard waren er vraagstukken die tijdens de aankoop van de nieuwe op- en overslagkraan. Eén van de vraagstukken was hoe op een juiste manier de stroomtoevoer kan worden gerealiseerd.

Na goed overleg tussen ROS, Van der Spek Vianen en Fuchs is gekozen om de machine uit te rusten met een kabeltrommelsysteem waarmee de kabel kan worden op- en afgerold tijdens het rijden van de kraan. Het systeem is voorzien van 80 meter kabellengte zodat de loswal bij ROS over een grote lengte gebruikt kan worden. De kabel is aangesloten op een vast stroompunt op de loswal.

Het kabelsysteem is uitgevoerd met een dubbele kabeltrommel die beide voorzien zijn van een dunnere kabel. Hierdoor is het mogelijk om de kabellengte van 80 meter te kunnen oprollen zonder problemen.

De nieuwe Fuchs MHL875 die ruim 70 ton weegt is voorzien van een 18 meter giekconfiguratie waarbij met grijper zelfs tot een bereik van 19.5 meter kan worden behaald. Met deze opbouw kan de machine snel- en efficiënt schepen lossen en op- en overslagwerkzaamheden uitvoeren.

Voor de aandrijving van de nieuwe Fuchs MHL875 is een 220kW elektromotor op de machine geplaatst die hydraulische pompen aandrijven. In totaal is er 700 liter/min hydraulische capaciteit beschikbaar waarbij altijd 140 liter/min voor de zwenk klaar staat. Bewegingen van de giek, lepel en grijper hebben dus geen invloed op de zwenkbewegingen waardoor grote capaciteiten haalbaar zijn.

Van haven tot recyclinglocatie is Fuchs bekend om zijn degelijke- ,duurzame-, comfortabele- en veilige karakter dat in het gehele ontwerp naar buiten komt zodat er ieder draaiuur gebruik van kan worden gemaakt. 

De basis van het degelijke ontwerp is te vinden in de uiterste stabiele onderwagen die bij de wielmobiele uitvoering is voorzien van vier stempelpoten op iedere hoek van de onderwagen.

De draaikrans die is voorzien van een dubbele rij lagers is centraal midden op de onderwagen geplaatst zodat de machine stabiel blijft staan tijdens de uit te voeren werkzaamheden.

Een pendelende achteras is standaard en zorgt tijdens het rijden voor juist contact met de ondergrond zelfs als deze niet vlak is.

Op de onderwagen is de bovenwagen geplaatst welke compleet is ontworpen met de op- en overslagwerkzaamheden in gedachten. Hierbij valt de ophanging van de giek direct op, deze is voor op de bovenwagen geplaatst en zeer zwaar- en degelijk uitgevoerd waarbij de staalbouw doorloopt op de gehele bovenwagen.

Zowel de ophangingen van de giek als de hefcilinders zijn zo uitgevoerd dat ze tweezijdig worden ondersteund. Vier pennen zorgen dat het krachtenspel optimaal worden opgevangen en verdeeld in de rest van de bovenbouw. Door deze plaatsing van de giek heeft de machinist ook optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De FOX-cabine die op de Fuchs MHL875 is geplaats is voorzien van alle comfort voor de machinist.

Dankzij de ruime schuifdeur geeft toegang tot de luxe cabine waarin alle functies van de machine optimaal bedient kunnen worden. Natuurlijk is de stoel- en console in te stellen op de wensen van de machinist zodat een ideale zitpositie ontstaat. Standaard heeft de cabine een zichthoogte van 6,0 meter en kan bij ROS ook nog 2,2 meter naar voren worden geplaatst.

Door het zeer ruime onderhouds- en werkplatform op de bovenwagen kan de machinist zeer veilig en eenvoudig zijn werkzaamheden uitvoeren. Er kunnen geen onveilige situaties ontstaan door op de bovenwagen te hoeven klimmen voor controle- en onderhoudswerkzaamheden. Aan de rechterzijde is een uitklapbare toegangstrap die toegang geeft naar het bordes.

ROS B.V.

Op het 15.000M² grote terrein aan de Wilhelminahaven in Schiedam heeft ROS een eigen loswal waarop de nieuwe Fuchs MHL875F werkzaam is. Op de locatie worden vele productstomen als o.a. zand en grind overgeslagen. Naast bulkstromen die per as worden getransporteerd kunnen producten ook in big-bags worden geleverd.

Transport kan worden uitgevoerd door het eigen moderne wagenpark van ROS en als gewenst kan er natuurlijk ook worden afgehaald op de locatie.

Vakbeurs Recycling 15,16 & 17 november

Op 15, 16 & 17 november is het weer zo ver, de Vakbeurs Recyling vind weer plaats in Gorinchem. Uiteraard zijn wij ook aanwezig om u gezellig te spreken en de laatste ontwikkelingen te tonen op het gebied van recycling en op- en overslag.

U vind ons op stand B118

Registreer u nu gratis via deze link : https://register.visitcloud.com/survey/1mp0tntxtbz8i?actioncode=NTWO000097UAS&partner-contact=0j5g56je6ke5u

Roseboom Ede neemt nieuwe Hyundai HW140A in gebruik.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe zeer complete Hyundai HW140A afgeleverd bij Roseboom in Ede. De machine is o.a. voorzien van een verstelgiek, Engcon draai-kantelstuk en brede Nokian 650/45/22.25 banden. Om de vele verschillende uitrustingsstukken te kunnen monteren en aansluiten is de machine opgebouwd met diverse extra hydraulische functies die allemaal vanuit de cabine eenvoudig bediend kunnen worden. Uiteraard is de nieuwe machine gespoten in de bekende bedrijfskleuren van Roseboom.

De nieuwe Hyundai HW140A :

De nieuwe Hyundai HW140A wordt aangedreven door een 4,5 liter Cummins motor. Dit is de grootste viercilinder in zijn klasse. De motor levert 127 kW (173 pk) ,met deze 173 pk is de motor de sterkste in de 15-tons klasse. Een extra voordeel van deze nieuwe motor is dat deze slechts 1.680 r.p.m draait bij het rijden met 40 km/u, waar dat voorheen 2000 r.p.m was. Hierdoor is de machine is stuk zuiniger en biedt extra comfort voor de machinist.

Onderwagen :

De HW140A heeft dezelfde 32-tons assen als de HW160 en HW180. Ook de extra zware draaikrans is dezelfde als die van de HW160 en HW180. Het schuifblad van de HW140A is zwaar uitgevoerd en extra hoog  en kan meer slag maken en de achterwielen verder kan opdrukken. Hierdoor is ook het kantelpunt verplaatst wat de machine meer stabiliteit geeft bij graafwerk en werken met zware last. De spatborden zijn fusee-gestuurd, waardoor de vooras-pendeling maximaal is. Dit komt de terreineigenschappen ten goede, waar de machinist veel profijt van heeft in zijn dagelijkse werk.

Bovenwagen :

Bij de nieuwe HW140A is de draaikrans is verder naar voren geplaatst t.o.v. van de vorige modellen. Dit verbetert de gewichtsverdeling en de stabiliteit bij hijsen en graven over de achteras. Door de verplaatsing is de kont van de machine 20 cm korter geworden en is de draaicirkel kleiner geworden. Daarbij is de motorkap verlaagd voor beter zicht naar achteren.

De giek is juist verder naar achteren geplaatst op de draaikrans. Ook dit draagt bij aan de stabiliteit en geeft tevens uitmuntend zicht door het rechter raam. De slangen van het ventielenblok lopen nu onderlangs in plaats van met een grote lus naast de cabine, wat het zicht nog verder verbetert.

Load sensing hydrauliek :

De Hyundai HW140A is voorzien van zeer hoogwaardige LS load sensing hydrauliek van Bosch Rexroth. Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Standaard is de Hyundai HW140A geleverd met een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht geeft. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Nieuwe Fuchs geleverd bij TS Metals in Coevorden.

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaats in Hardenberg een nieuwe Fuchs MHL335F geleverd aan TS Metals in Coevorden.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek.  Aan de machine is een 600 liter Fuchs grijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt.

De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last.

Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige Stage-V 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit.

Op de Fuchs MHL335F is een 11kW generator gemonteerd zodat ook eenvoudig met een magneetplaat gewerkt kan worden als dat benodigd is.

Standaard gemonteerde camera op  de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan.

Nieuwe Hyundai HX300AL met DAEMO hamer voor PRIMA verhuur

Voor de verhuurvloot van PRIMA verhuur wordt een Hyundai HX300AL rupsgraafmachine afgeleverd in Hardenberg, door Van der Spek. Deze zal voor verhuur beschikbaar zijn met slotenbak, in Nederland. De DAEMO sloophamer kan ook gehuurd en gekocht worden bij PRIMA Equipment (vraag het Ronald Runherd).

Hyundai HW140A geleverd aan PRIMA verhuur

Bij PRIMA verhuur worden met name grondverzet en overslag machines verhuurd. Onlangs heeft Van der Spek een nieuwe, compleet uitgeruste bandenkraan afgeleverd.

Deze bandengraafmachine van Hyundai, zal ingezet worden vanaf Hardenberg, voor de Nederlandse markt. Voor meer informatie: www.PRIMAverhuur.nl .

Nieuwe Hyundai HW140A voor S.J. van den Heuvel

S.J. van den Heuvel grondwerken en verhuur neemt een nieuwe Hyundai HW140A mobiele graafmachine in gebruik. Deze zeer populaire nieuwe A-serie van Hyundai is uitgerust met o.a. complete bakkenset, giekvering, Engcon EC219 draaikantelstuk, enkellucht banden, kipper-hydrauliek en uitgebreid lichtpakket. De nieuwste generatie wordt standaard compleet uitgevoerd met 360graden camerasysteem, omkeerfan, HiMate volgsysteem, LS bosch rexroth hydrauliek.

De Hyundai Dumpers zijn er!

Hyundai Construction Equipment heeft twee knikdumpermodellen geïntroduceerd in haar groeiende lijn van zware grondverzetmachines. De HA30A en HA45A hebben een nominaal laadvermogen van respectievelijk 28 ton en 41 ton, en vormen daarmee een ideale dumpercombinatie voor de grotere graafmachines en wielladers van Hyundai. Deze machines zijn de eerste zichtbare samenwerking sinds de overname van Doosan door Hyundai.

Knikdumpers

Ontdek de volledig nieuwe A-serie knikdumpers van Hyundai

De nieuwe Hyundai HA30A en HA45A knikdumpers zijn de meest recente aanwinsten in ons aanbod aan zwaar materieel en vormen de perfecte aanvulling op de andere machines uit onze A-serie.

Ontdek hoe grotere wendbaarheid, stabiliteit, comfort, gebruiksvriendelijke joysticks en schakelaars en een lage cost of ownership van deze ADT’s de ultieme machines maken voor al uw taken op het gebied van de winning van delfstoffen en grondverzet.

Gebouwd om grond te verzetten

De HA30A en HA45A hebben een nominaal laadvermogen van respectievelijk 28 ton en 41 ton en vormen daarmee een ideale dumpercombinatie voor de grotere graafmachines en wielladers van Hyundai.

Maximale tractie

Een permanente 6-wielaandrijving, tandemassen achter en een voorgemonteerde draairing zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het vermogen en gewicht, terwijl het schuin aflopende achterframe belastingen naar de voorkant van de dumper leidt voor extra tractie en stabiliteit op moeilijk terrein.

Kleine draaicirkel

In combinatie met een voorgemonteerd differentieel staan het achterframe en het ontwerp van de carrosserie garant voor een compacte machine, de kleinste draaicirkel in de sector en een uitmuntende stabiliteit.

Ontdek de 2 modellen

Laadvermogen
Capaciteit
Max. vermogen
Max. koppel

28 ton
17,8 m³
276 kW
1876 Nm

Laadvermogen
Capaciteit
Max. vermogen
Max. koppel

41 ton
26 m³
368 kW
2476 Nm

Vechtdalrally 18 juni

Zaterdag 18 juni, vanaf 11:00 – www.VECHTDALRALLY.nl

Als relatie van Van der Spek-Vianen of PRIMA Equipment, nodigen wij u graag uit voor de 18e editie van de Vechtdalrally in het mooie Vechtdal rondom Ommen en Hardenberg.

Meld u aan via janine.van.dam@vanderspek.nl voor uw VIP-toegang.

Een nieuwe Hyundai R18-9AK voor Nerik Infra

Vanaf vestiging Hardenberg is afgeleverd aan Nerik Infra, een nieuwe Hyundai R18-9AK.

Wij wensen Erik Roelofs van Nerik Infra veel plezierige en betrouwbare draaiuren toe!

Nerik Infra en Van der Spek zijn geen onbekenden van elkaar. Na vele mini graafmachines geleverd te hebben de afgelopen 3 jaar, is deze Hyundai minigraver ter uitbreiding van hun machinevloot.

maart 2019