• Machineverkoop, -verhuur en -service

Categorie archief Liebherr

Vier Liebherr torenkranen ingezet voor bouw project ZIC in Brussel

Door de #hoogbouwspecialisten van onze vestiging in Ternat(B) zijn op het project ZIN in Brussel Noord vier Liebherr torenkranen uit onze verhuurvloot opgebouwd.

Op het project worden twee normale- en twee topper Liebherr torenkranen ingezet voor de bouw door de combinatie BPC-CFE en Van Laere NV. De eerst torenkraan die is geplaatst is een nieuwe Liebherr 370 EV-B12 Fibre. Deze kraan is geplaatst op de overgebleven liftschacht van het vormalige WTC 1 gebouw.

Direct daarna is ook een Liebherr topper 357 HC-L 18/32 Litronic opgebouwd. Deze kraan bereik uiteindelijk een haakhoogte van 130 meter als hij uitgeklommen zal zijn door onze #hoogbouwspecialisten

www.torenkraanhuren.nl

VAN DER SPEK IN THE SCIENCE

De #hoogbouwspecialisten van Van der Spek Vianen B.V. zijn vooral bekend van verhuur en verkoop van Liebherr torenkranen op (grote) bouwprojecten in binnen- en buitenland. Af en toe worden ook torenkranen en -delen gebruikt voor bijzondere toepassingen. Zo heeft Van der Spek in Duitsland begin 2018 een opstelling met torenkraandelen opgebouwd voor een onderzoeksinstelling. Voor de geïnteresseerden hebben we de klant gevraagd om een kleine uitleg van deze bijzondere inzet.

In het Institute for Energy and Climate Research – Troposphere Sub-Institute in Onderzoekscentrum Jülich, onderzoekt men de chemische en fysische processen die plaatsvinden in de atmosfeer en die verantwoordelijk zijn voor het vrijkomen van schadelijke gassen (bijv. stikstofoxiden en koolwaterstoffen) in de atmosfeer en weer worden verwijderd. In de overgrote meerderheid van de gevallen gebeurt dit door chemische reacties die plaatsvinden in de lucht en uiteindelijk de vaak in water onoplosbare verontreinigende stoffen omzetten in wateroplosbare verbindingen, waardoor ze door regen uit de atmosfeer kunnen worden gespoeld. Eén van de instrumenten die daarvoor gebruikt worden is een grote openluchtkamer genaamd SAPPHIRE, die je kunt zien op de bijgevoegde foto.

Deze kamer bestaat in wezen uit een zeer dunwandige teflonfilm en kan worden blootgesteld aan zonlicht, dat de chemische processen in de ingesloten lucht aandrijft. Met verschillende meetinstrumenten die op de kamer zijn aangesloten kunnen de onderzoekers deze processen volgen en daar iets van leren over afbraak van schadelijke gassen. In het JULIAC-project wordt de kamer gevuld met lucht, die aangezogen wordt op een hoogte van 50 meter (daarmee is men voldoende ver verwijderd van lokale emissies op de grond, bijvoorbeeld van een passerende auto). De hiervoor benodigde leiding, een rvs-buis met een diameter van 10 cm, wordt aan de kraantoren bevestigd (zie 2e foto).

In 2019 zijn met deze structuur gedurende 4 weken meetcampagnes uitgevoerd in de lente, zomer, herfst en winter en werden interessante resultaten verkregen. Daarom wordt de inlaatleiding (en daarmee de kraantoren) in de toekomst gebruikt voor verder onderzoek.

Cooltoren Rotterdam

De bouw van de Cooltoren in Rotterdam vordert gestaag. De Liebherr torenkranen van Van der Spek leveren hieraan een belangrijke bijdrage.

Demontage 420EC-H in Amsterdam

Van der Spek heeft bij de BAM Zuidpunt in Amsterdam de demontage verzorgd van een Liebherr 420EC-H samen met Van Marwijk.

Van der Spek Vianen grote bouwkranen verhuurder van Liebherr torenkranen in Benelux

Zoekt u een leverancier voor het huren van torenkranen dan is Van der Spek uw juiste partner. Met een uitgebreide vloot torenkranen en componenten kunnen wij als grote distributeur in de Benelux altijd de juiste kraan samenstellen. Of het nu gaat om snelmontagekranen, bovendraaiers, onderdraaiers, flattopkranen, railrijdende kranen, stationaire kranen of kranen op onderwagen of ankers. Met ons brede assortiment bent u aan het juiste adres.

Onze verhuurvloot bestaat uit meer dan 450 originele torenkranen. Van der Spek heeft naast deze uitgebreide vloot een compleet pakket van diensten rondom de inzet van torenkranen, waaronder advies en projectondersteuning, een eigen montagedienst voor montage en demontage en een uitgebreid servicenetwerk.

Internationale distributie

De internationale distributie vindt plaats vanuit onze eigen zeven depots in Nederland, België en Frankrijk. Daarbuiten hebben wij een netwerk van vaste partners voor lokale verhuur. Wij verhuren in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en de rest van Europa, maar ook daarbuiten.

Verkoop gebruikte torenkranen

Naast verhuur van torenkranen verkopen we wereldwijd nieuwe en gebruikte torenkranen en elementen uit onze eigen verhuurvloot.

Torenkraan huren

Neem direct contact op voor een vrijblijvend advies via www.torenkraanhuren.nl of bel 0347‑362666 en vraag naar een van onze gespecialiseerde vertegenwoordigers.

Voor meer informatie kijk op: https://vanderspek.nl/torenkranen/.

Van der Spek levert eerste Liebherr L1-24 snelmontagekraan in Nederland

Van der Spek levert een Liebherr Tower Cranes primeur voor Nederland samen met de hoogbouwspecialisten van onze Technische Dienst bij www.vandintherbouw.nl uit Milheeze.

Het is de eerste Liebherr L1-24 snelmontagekraan die in Nederland is geleverd door ons. De kraan heeft een maximale haakhoogte van 19.200 mm en een gieklengte van 27.000 mm. Hij kan op maximaal bereik nog 800 kg heffen, zijn maximale hefvermogen is 2.500 kg.

Thuiswedstrijd voor Liebherr torenkraan op Sluiseiland

Wat een mooie dronebeelden die Gerrit Breimer heeft gemaakt bij het Sluiseiland in Vianen. Hier wordt één van onze Liebherr Tower Cranes torenkranen uit de verhuurvloot ingezet door Smit’s Bouwbedrijf. Een thuiswedstrijd voor deze torenkraan.

Liebherr 550EC-H torenkraan voor Havenkwartier

Onze #hoogbouwspecialisten hebben weer een mooie torenkraan montage gerealiseerd.

Ondanks het slechtere weer en stevige wind hebben ze deze Liebherr Tower Cranes 550EC-H torenkraan opgebouwd voor Heijmans.

De kraan heeft een spitshoogte van 80 meter en staat op het project Havenkwartier dat Heijmans daar realiseert.

Liebherr 550EC-H20 Litronic torenkraan geplaatst

Onze #hoogbouwspecialisten hebben in Dordrecht bij GN Bouw deze Liebherr Tower Cranes 550EC-H20 Litronic uit onze huurvloot opgebouwd. Het telekraanwerk is uitgevoerd door Heijkoop Kraanverhuur BV.

De kraan wordt ingezet voor de bouw van Overkamppark dat door GN Bouw wordt gerealiseerd.

De kraan is opgesteld op een onderwagen en heeft een haakhoogte van 60 meter.