Twee stuks Liebher 550 EC-H20 Litronic op bijzondere constructie

doorVan der Spek

Twee stuks Liebher 550 EC-H20 Litronic op bijzondere constructie

Datum: 11-nov-11

Door Van der Spek Ternat zijn in Brussel twee stuks Liebherr 550 EC-H20 Litronic uit de huurvloot gemonteerd op een bijzondere constructie.

Aannemer Cordeel realiseert een uitbreiding van het onderkomen van Da-Car, een grote afsleepdienst, of "autodépannage" zoals men in België zegt, en tevens het bedrijf dat voor de overheid in Brussel en omgeving het afslepen verzorgt van foutgeparkeerde, in beslag genomen of gestrande auto’s.
De huidige locatie op de Rupelstraat werd te klein en daarom werd besloten het bestaande gebouw te verhogen met drie verdiepingen.

Om de twee zware Liebherr kranen op het dak te plaatsen moesten deze kunnen steunen op de kolommen die op een systeemmaat van 14 meter staan. In samenwerking met Van der Spek Ternat werd door Cordeel gerekend aan de staalconstructies waarop standaard Liebherr onderwagens gemonteerd konden worden.

Door de relatief eenvoudige en snelle bouwwijze met veel prefab-elementen zullen de kranen maar 5 maanden nodig zijn en worden ze in april 2012 al weer gedemonteerd.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.