Liebherr torenstukken verhuurd aan Vinci

doorVan der Spek

Liebherr torenstukken verhuurd aan Vinci

Datum: 27-okt-11

Voor het project Pont Bacalan-Bastide in Frankrijk heeft de Van der Spek Groep via haar vestiging HEXAGOne Services een grote hoeveelheid torenstukken verhuurd aan Vinci Construction.

De brug Bacalan-Bastide in Bordeaux, waarvan het werk reeds gestart is in januari 2010, verbindt de wijken Bacalan en Bastide die door de rivier Garonne worden gescheiden. De oplevering van de 433 meter lange brug is gepland eind 2012.

Het meest bijzondere aan dit bouwwerk is een liftbaar gedeelte met een lengte van 117 meter en een gewicht van 2600 ton, dat 53 meter boven water gehesen kan worden om grote schepen in de gelegenheid te blijven stellen dicht bij het stadscentrum te komen. Het liftproces neemt ongeveer 11 minuten in beslag en geschat wordt dat het systeem zo’n 60 keer per jaar gebruikt zal worden.
Voor de productie van de 77 meter hoge pilonnen zet hoofdaannemer Vinci onder andere één van haar eigen Liebherr 280 EC-H16 Litronic in op torenstukken 500HC van Van der Spek. Voor dit project werden alle torenstukken in de donkerblauwe bedrijfskleur van Vinci geleverd.

De delen voor deze door Egos-JMI ontworpen brug worden door Cimolai in Italië, vlakbij Venetië, geproduceerd en per boot via de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan aangevoerd.
Het 43 meter brede brugdek zal straks toegankelijk zijn voor trams, voetgangers, fietsers, auto’s en vrachtauto’s. Het 145,8 miljoen euro kostende project wordt voor bijna tweederde deel door de stad Bordeaux bekostigd. De jaarlijkse onderhoudskosten worden geraamd op een half miljoen euro.
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.