Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai winnaar groot kwaliteitsonderzoek

doorVan der Spek

Hyundai winnaar groot kwaliteitsonderzoek

Datum: 7-okt-10

Niet de gevierde Duitse merken. Zelfs niet Japanse grootheden en al helemaal niet de Franse, Italiaanse of Zweedse autofabrikanten. Het Duitse AUTOBILD wijst maar één automerk aan als onbetwiste nummer één in het ‘’Qualitäts Report 2010’’: Hyundai. In het kwaliteitsrapport van 2010 zijn de twintig grootste automerken van Duitsland onder de loep genomen en door een onafhankelijk panel van automobilisten, officiële instanties als de TÜV én door het afnemen van eigen tests getoetst op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de auto. Ook de klanttevredenheid, service, onderhoudsgevoeligheid, garantie en reparatieniveau van het garagebedrijf van de dealer werden beoordeeld.

Hyundai eindigt met een score van 2.3 op de eerste plaats in dit aansprekende kwaliteitsonderzoek – hoe lager de score hoe beter. Hyundai wordt gevolgd door Honda met 2.4 punten. Audi, Mazda en Toyota delen met 2.6 punten de derde plaats. De andere Duitse merken Mercedes en BMW eindigen in de middenmoot.

7,5 miljoen inspecties TÜV rapport

De jaarlijkse AUTOBILD enquête die leidt tot de representatieve kwaliteitsrapportage is gemaakt door de Duitse Vereniging van Consumenten Onderzoek, dat 9.278 interviews met automobilisten uit het hele land afnam en hen vroeg de eigen auto te beoordelen. Niet alleen hierbij noteerde Hyundai een excellente score. Ook na het ontleden van het het uittreksel uit ongeveer 7,5 miljoen inspecties van 208 modellen uit het TÜV rapport én na het afnemen van de eigen, zeer uitgebreide, tests van AUTOBILD kwam de hoge kwaliteit van Hyundai naar boven. Ook scoorde Hyundai uitzonderlijk goed met de uitgebreide garantiedekking, die als uitstekend en zeer compleet werd beoordeeld. Sinds dit jaar heeft Hyundai de garantie overigens nóg verder uitgebreid met 5 jaar Driedubbele Garantie. In de AUTOBILD kwaliteitsrapportage van 2010 werden vooral de auto’s beoordeeld die tussen 2000 en 2007 zijn geproduceerd.

Hyundai ook nummer één bij Nederlandse Consumentenbond

De nummer één positie van Hyundai in het Duitse kwaliteitsrapport staat niet op zich. Ook de Nederlandse Consumentenbond beoordeelt de kwaliteit van Hyundai als uitstekend. In het onlangs gepresenteerde onderzoek naar automankementen werd de Hyundai Getz als betrouwbaarste auto van Nederland beoordeeld.

Ook de andere Hyundai-modellen die in het onderzoek werden genoemd, de Hyundai Atos 1.1/1.0 (1998-2008), Hyundai i10 (2008-heden), Hyundai Matrix (2001-nu opgevolgd door de Hyundai ix20) en Hyundai Tucson (2004-nu opgevolgd door de Hyundai ix35) laten volgens de Consumentenbond ‘alleen maar plussen zien’.

bron: Hyundai-importeur Greenib Car b.v
 

Van der Spek, Bouwmachines