Hyundai produceert 500.000ste bouwmachine

doorVan der Spek

Hyundai produceert 500.000ste bouwmachine

Datum: 7-jun-15


Het door ons vertegenwoordigde Hyundai Heavy Industries (HHI), ’s-werelds grootse scheepsbouwer en één van de meest vooruitstrevende producenten van bouwmachines, heeft de 500.000ste bouwmachine afgeleverd. De 500.000ste machine was een nieuwe Hyundai HX520L. We hebben als Van der Spek Vianen de eerste van Europa geleverd aan Beelen.nl. (https://www.youtube.com/watch?v=v6MFezxfxRk)

De eerste graafmachine werd door Hyundai aan de markt getoond in het jaar 1987. In het eerste jaar van productie werden er 426 nieuwe graafmachines afgeleverd. Daarna is het heel snel gegaan. In 2014 heeft Hyundai Heavy Industries in totaal $ 2.7 miljard omgezet met de verkoop van grondverzetmachines. Van één model in 1987 bestaat de lijn nu van de 1.5 ton minigraver tot aan de zwaarste R1200-9 graafmachine die een eigen gewicht heeft van ruim 120 ton.

Met de introductie van de nieuwe HX- en HL-serie afgelopen mei op de Intermat 2015 in Parijs verwacht men een grote groei op alle werelddelen. Hiervoor heeft men naast de fabriek in Zuid-Korea ook nog fabrieken in China, India en Brazilië om de lokale markten nog beter te kunnen voorzien.

op de foto’s nog enkele folder uit de "oude-tijd"Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.