Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hyundai Heavy wint record contract zonne-energie

doorVan der Spek

Hyundai Heavy wint record contract zonne-energie

Datum: 16-aug-10

Hyundai Heavy Industries (HHI) heeft in de VS een contract van 700 miljoen dollar binnen gehaald om ‘s werelds grootste zonne-energie centrale te bouwen. De 175 MW faciliteit zal worden verdeeld over twee locaties in Arizona, VS.

De Engineering, procurement en construction (EPC) opdracht is gegund door het in de VS gevestigde energiebedrijf Matinee Energy. Zij begeleidt de bouw van een 150 MW centrale in de buurt van de stad Dragoon (Arizona), met nog eens een 25 MW-faciliteit in de buurt van Cochise. De deal is onderdeel van een groter plan van Matinee Energy om zonne-energiecentrales te installeren met een totale capaciteit van 900 MW in de hele regio Californië en Arizona.

Het contract werd ondertekend in New York in aanwezigheid van HHI CEO Lee Jae-sung en COO Kim Kwon-tae. Volgens de overeenkomst zal Hyundai het systeem ontwerpen, produceren, installeren en testen voordat het hele systeem wordt overgedragen aan Matinee. De zonnecellen zullen gefabriceerd worden in de fabriek van HHI in Eumseong, Zuid-Korea.

Naar aanleiding van deze deal zei de heer Kim: "Met de succesvolle voltooiing van dit project zal HHI worden erkend als een geïntegreerd leverancier voor zonne-energiesystemen. Niet alleen als fabrikant van bepaalde onderdelen, maar ook van grootschalige zonne-energiecentrales".

Geschreven door Chris Sleight – 12 augustus 2010
Van der Spek, Bouwmachines