Van der Spek-Vianen B.V. https://vanderspek.nl Machineverkoop, -verhuur en -service ► Snelweg naar Service en Support Fri, 18 Nov 2022 11:39:09 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://vanderspek.nl/wp-content/uploads/2022/09/cropped-VDS_icon-32x32.png Van der Spek-Vianen B.V. https://vanderspek.nl 32 32 ROS neemt nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F in gebruik https://vanderspek.nl/ros-neemt-nieuwe-elektrisch-aangedreven-fuchs-mhl875f-in-gebruik/ Fri, 18 Nov 2022 11:39:07 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25348 Aan de Wilhelminahaven in Schiedam heeft ROS B.V. een nieuwe elektrisch aangedreven Fuchs MHL875F overslagkraan in gebruik genomen aan hun loswal.

Met de investering in een compleet elektrisch aangedreven overslagkraan van Fuchs toont ROS aan te investeren in duurzame oplossingen. Uiteraard waren er vraagstukken die tijdens de aankoop van de nieuwe op- en overslagkraan. Eén van de vraagstukken was hoe op een juiste manier de stroomtoevoer kan worden gerealiseerd.

Na goed overleg tussen ROS, Van der Spek Vianen en Fuchs is gekozen om de machine uit te rusten met een kabeltrommelsysteem waarmee de kabel kan worden op- en afgerold tijdens het rijden van de kraan. Het systeem is voorzien van 80 meter kabellengte zodat de loswal bij ROS over een grote lengte gebruikt kan worden. De kabel is aangesloten op een vast stroompunt op de loswal.

Het kabelsysteem is uitgevoerd met een dubbele kabeltrommel die beide voorzien zijn van een dunnere kabel. Hierdoor is het mogelijk om de kabellengte van 80 meter te kunnen oprollen zonder problemen.

De nieuwe Fuchs MHL875 die ruim 70 ton weegt is voorzien van een 18 meter giekconfiguratie waarbij met grijper zelfs tot een bereik van 19.5 meter kan worden behaald. Met deze opbouw kan de machine snel- en efficiënt schepen lossen en op- en overslagwerkzaamheden uitvoeren.

Voor de aandrijving van de nieuwe Fuchs MHL875 is een 220kW elektromotor op de machine geplaatst die hydraulische pompen aandrijven. In totaal is er 700 liter/min hydraulische capaciteit beschikbaar waarbij altijd 140 liter/min voor de zwenk klaar staat. Bewegingen van de giek, lepel en grijper hebben dus geen invloed op de zwenkbewegingen waardoor grote capaciteiten haalbaar zijn.

Van haven tot recyclinglocatie is Fuchs bekend om zijn degelijke- ,duurzame-, comfortabele- en veilige karakter dat in het gehele ontwerp naar buiten komt zodat er ieder draaiuur gebruik van kan worden gemaakt. 

De basis van het degelijke ontwerp is te vinden in de uiterste stabiele onderwagen die bij de wielmobiele uitvoering is voorzien van vier stempelpoten op iedere hoek van de onderwagen.

De draaikrans die is voorzien van een dubbele rij lagers is centraal midden op de onderwagen geplaatst zodat de machine stabiel blijft staan tijdens de uit te voeren werkzaamheden.

Een pendelende achteras is standaard en zorgt tijdens het rijden voor juist contact met de ondergrond zelfs als deze niet vlak is.

Op de onderwagen is de bovenwagen geplaatst welke compleet is ontworpen met de op- en overslagwerkzaamheden in gedachten. Hierbij valt de ophanging van de giek direct op, deze is voor op de bovenwagen geplaatst en zeer zwaar- en degelijk uitgevoerd waarbij de staalbouw doorloopt op de gehele bovenwagen.

Zowel de ophangingen van de giek als de hefcilinders zijn zo uitgevoerd dat ze tweezijdig worden ondersteund. Vier pennen zorgen dat het krachtenspel optimaal worden opgevangen en verdeeld in de rest van de bovenbouw. Door deze plaatsing van de giek heeft de machinist ook optimaal zicht op de uit te voeren werkzaamheden.

De FOX-cabine die op de Fuchs MHL875 is geplaats is voorzien van alle comfort voor de machinist.

Dankzij de ruime schuifdeur geeft toegang tot de luxe cabine waarin alle functies van de machine optimaal bedient kunnen worden. Natuurlijk is de stoel- en console in te stellen op de wensen van de machinist zodat een ideale zitpositie ontstaat. Standaard heeft de cabine een zichthoogte van 6,0 meter en kan bij ROS ook nog 2,2 meter naar voren worden geplaatst.

Door het zeer ruime onderhouds- en werkplatform op de bovenwagen kan de machinist zeer veilig en eenvoudig zijn werkzaamheden uitvoeren. Er kunnen geen onveilige situaties ontstaan door op de bovenwagen te hoeven klimmen voor controle- en onderhoudswerkzaamheden. Aan de rechterzijde is een uitklapbare toegangstrap die toegang geeft naar het bordes.

ROS B.V.

Op het 15.000M² grote terrein aan de Wilhelminahaven in Schiedam heeft ROS een eigen loswal waarop de nieuwe Fuchs MHL875F werkzaam is. Op de locatie worden vele productstomen als o.a. zand en grind overgeslagen. Naast bulkstromen die per as worden getransporteerd kunnen producten ook in big-bags worden geleverd.

Transport kan worden uitgevoerd door het eigen moderne wagenpark van ROS en als gewenst kan er natuurlijk ook worden afgehaald op de locatie.

]]>
Van der Meulen Metaal heeft onlangs een nieuwe Fuchs MHL340 FQC in gebruik genomen op hun moderne werf in Leeuwarden. https://vanderspek.nl/van-der-meulen-metaal-heeft-onlangs-een-nieuwe-fuchs-mhl340-fqc-in-gebruik-genomen-op-hun-moderne-werf-in-leeuwarden/ Thu, 10 Nov 2022 21:03:20 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25341 De nieuwe Fuchs MHL340 FQC is een speciale Fuchs, hij is namelijk voorzien van een FQC snelwissel-systeem in de lepelsteel waarmee eenvoudig gewisseld kan worden tussen de verschillende uitrustingstukken en lepelsteeldelen.

Met een druk op de knop kan er gewisseld worden tussen een lepelsteel met sorteergrijper, een lepelsteel met poliepgrijper en een zware schrootschaar. Deze grijpers en schaar zijn geleverd door Rotar uit Genemuiden. Om de verschillende componenten te vervoeren is een speciale container ingericht die samen met de Fuchs mee op sloop- en demontagewerken genomen kan worden.

De nieuwe Fuchs past mooi in de rij met de andere Fuchs machines die bij Van der Meulen Metaal actief zijn. De Fuchs MHL350F is vorig jaar nieuw in gebruik genomen en eveneens door Van der Spek Vianen geleverd.

Het FQC-systeem is een origineel systeem van Fuchs dat direct af fabriek geleverd wordt.

#uwproductieonzezorg#serviceensupport

]]>
Wat hebben Steinert sorteersystemen met arbeidsvreugde te maken ? https://vanderspek.nl/wat-hebben-steinert-sorteersystemen-met-arbeidsvreugde-te-maken/ Tue, 08 Nov 2022 11:46:28 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25329 Een gesprek met Tobias Thommen over kwaliteiten bij het sorteren van aluminium, duurzaamheid en kunst.

Thommen AG, onderdeel van de Thommen Group, is een model metaalrecyclingbedrijf in Zwitserland met hoofdkantoor in Kaiseraugst bij Basel. Tot de core business behoren recycling van ferroschroot (FE), non-ferrometalen (NE), stromen uit de recycling van elektronica en auto’s.

Tobias Thommen, kleinzoon van de oprichter Gustav Thommen, is sinds 2011 algemeen directeur en eigenaar van de Thommen Group. Met 25 locaties in 5 landen is het een groep bedrijven die zich in de loop van tientallen jaren heeft ontwikkeld, die hij met hart en intuïtie leidt – en waar mensen voor hem het belangrijkste zijn.

Tobias Thommen werkt al heel lang bij het bedrijf. Sterker nog, als kind. Hij heeft bediende de schaar, repareerde de shredder en sorteerde de laatste reststromen. Na de economische en daaropvolgende medische studies en jaren als praktiserend arts en yogaleraar, leidt de 58-jarige vandaag het bedrijf. “Een bedrijf leeft van de mensen”, herhaalt hij meerdere malen in gesprek met STEINERT. “Het succes en falen van een bedrijf blijkt uit de Mensen.” Hij hecht bijzonder belang aan het vermogen om kritiek te nemen – inclusief die op hemzelf: ” Ik ben niet voorzitter van het bestuur, die niets te horen mag krijgen. Er kan mij alles worden verteld. Als ik een fout heb gemaakt, dan moet ik die corrigeren. Deze houding komt van yoga-beoefening.”

Zorba-verwerking met diepte van toegevoegde waarde

“Thommen staat voor kwaliteit. Ik wil dat we een vuurtoren zijn in recycling,” benadrukt het hoofd van het bedrijf. Nadat de tweede grote shredder in Zwitserland bij de Thommen Group kwam in 2015 heeft men de verwerkingen gebundeld. Er is geïnvesteerd in verdere verwerking voor de vervaardiging van hoogwaardige producten van aluminium, koper, messing en zink. “Ik heb de wens de producten zo te vervaardigen dat ze direct geschikt zijn voor onze klanten. Dat houd in de geproduceerde producten direct kunnen worden gesmolten door de staalfabrieken, koper-, aluminium- of messingsmelterijen. Daarvoor is bijna 100% zuiverheid vereist”

De ZAB (Zorba zuiveringsinstallatie) met de sorteersystemen van STEINERT, die in 2021 in gebruik  genomen is, speelden hierbij een grote rol.”

Zorba is een gemengde fractie van non-ferro metalen. Steinert NES non-ferro scheiders, scheiden deze metaalmix uit de productstroom voordat sensorsorteersystemen de andere metalen sorteren in gescheiden smeltbare, zuivere fracties.

Om de efficiëntie en capaciteiten van de sensorsorteersystemen te verhogen toenemen, worden de non-ferrometaalconcentraten gezeefd in verschillende korrelgroottes,  namelijk in 0-15 mm, 15-30 mm, 30-60 mm, 60-120 mm en groter dan 120 mm. Met de röntgentransmissie, de STEINERT KSS | XT CLI worden aluminium gescheiden in gegoten- en  gesmede aluminiumlegeringen.

Met röntgenfluorescentietechnologie (STEINERT KSS | XF CLI) produceert de installatie enkelvoudige zware metaal  producten. Elk van de twee röntgen sorteersystemen bij Thommen zijn uitgerust met sensoren voor kleur (C), vorm (L) en inductie (I) toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om delen nog nauwkeuriger te herkennen voor de diverse complexe- en diverse sorteertaken op het moment en in toekomst.

STEINERT-technologie is robuust, nauwkeurig en leuk voor de medewerkers

De bedrijfsleider van de 3e generatie omschrijft zichzelf als een investeerder. Een groot deel de winst gaat terug naar het bedrijf. “Ik wil dat mijn mensen de beste productiefaciliteiten en middelen tot hun beschikking hebbenom hun taken te vervullen.” Hij waardeert de Duitse degelijkheid, want alles is robuust, betrouwbaar en loopt perfect, zegt hij wanneer hij de sorteersystemen beschrijft.

Dat Steinert niet de goedkoopste leverancier op de markt is zijn, heeft hij meegenomen in zijn investeerbeslissing. “Echter ik ben bereid om de extra prijs te betalen omdat ik weet dat het optimaal werkt.” De moderne  besturing en de prestaties van de machines maken het ook leuk voor zijn medewerkers. Hij kan genieten van de vreugde van zijn medewerkers als de installaties goed lopen en mooie producten worden gemaakt.

Ook wordt er geïnvesteerd in de Thommen Academy en in een talentprogramma. Tobias Thommen benadrukt dat gemengde teams vanuit zijn oogpunt effectiever zijn omdat ze werkzaamheden en processen anders bekijken en aangaan. Hij schept daar nu de voorwaarden voor en rust sociale ruimtes op de locaties zodanig uit dat een groter aandeel vrouwen werkelijkheid kan worden.

Duurzaamheid ook in huis

“Recycling zit in ons DNA. Ik kom uit een familie die aan recycling deed toen het woord nog niet eens bekend was” En toch zijn er ook doelen in het bedrijf die met het werkelijke doel van het bedrijf hebben niets te maken, maar een belangrijke rol voor de samenleving spelen. “ milieu, sociaal en bestuur “ of kortweg MSB vat deze onderwerpen samen.

Volgens Tobias Thommen verandert de focus op MSB, d.w.z. op sociale verantwoordelijkheid, de manier waarop ze zullen werken in de toekomst. Het is belangrijk voor hem om hier actief in te zijn, omdat hij er deel van uitmaakt met zijn bedrijf. Hij heeft hiervoor een aparte functie gecreëerd, die MSB uitwerkt en realiseert. O.a. de elektrificatie van de machinevloot en automatisering van de inventarisatie van productstromen zijn hier voorbeelden van.  

Opa en kleinzoon met verschillende perspectieven op kunst

De affiniteit voor schrootrecycling en technologie komt ook tot uiting in Tobias Thommens stokpaardje; kunst. De werken van Jean Tinguely liggen hem dicht aan het hart. Tinguely was een Zwitserse kunstenaar die bekend stond om zijn behendige, machine-achtige sculpturen gemaakt van schroot. Opa Thommens kon nooit iets verdienen aan kunstenaars en de gedachte om gratis schroot er voor af te geven paste hem al helemaal niet. Vandaag betuigt Tobias Thommen respect voor de grote internationale artiest en heeft kocht ook een van zijn werken.

]]>
Nieuwe Hyundai HX235ALCR voor Blijleven B.V. https://vanderspek.nl/nieuwe-hyundai-hx235alcr-voor-blijleven-b-v/ Wed, 02 Nov 2022 20:18:21 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25322 Onlangs heeft Blijleven B.V. een door Van der Spek Vianen B.V. geleverde nieuwe Hyundai HX235ALCR rupskraan in gebruik genomen.  De nieuwe Hyundai is  zeer compleet uitgevoerd zodat hij veelzijdig ingezet kan worden bij de werken die Blijleven aanneemt en uitvoert in het gehele land.

Het is bij Blijleven B.V. de derde nieuwe Hyundai die binnen enkele jaren in gebruik wordt genomen.

De Hyundai HX235ALCR is een binnendraaier zodat hij ook in de kleinste ruimtes zonder problemen zijn werk kan doen.

Voor het aansluiten van de vele verschillende uitrustingsstukken als bijvoorbeeld een palenkraker sorteergrijper of sloophamer is de machine voorzien van een zeer uitgebreide hydraulische installatie met veel aansluitmogelijkheden. De extra hydraulische functies zijn voorzien van elektrische proportionele bediening, waarbij via de display eenvoudig de diverse drukken en liters van meerdere uitrustingsstukken ingesteld kunnen worden. Voor de machinist is het dus zeer eenvoudig om te wisselen tussen de verschillende uitrustingsstukken, één druk op de knop en alles staat gelijk juist afgesteld.

Een Cummins QSB 6.7 6-cilinder motor met 136kW zorgt voor de aandrijving van de HX235ALCR. Belangrijk is te vermelden dat deze motor net als in vele Hyundai’s is voorzien van een all-in-one uitlaatgasnabehandelingssysteem in combinatie met AdBlue. . Actief regeren is bij deze machine dus niet steeds niet benodigd en brengt dus ook geen onnodige kosten- en stilstand met zich mee.

De nieuwe HX AL-machines zijn standaard zeer compleet uitgerust. Op het 8” display kan de machinist zeer eenvoudig diverse instellingen kiezen. Dit gebeurt via een touch-swipe screen, zoals wij kennen van de smartphone, maar het is ook mogelijk om de display te bedienen via een “Haptic”knop. Via deze draai- en druk zijn vele functies ook snel instelbaar. Voor de veel gebruikte functies zijn er drukknoppen onder de display geplaatst.

Standaard is de nieuwe HX AL-serie, en dus ook de machine van Blijleven voorzien van een uniek 4-camerasysteem. Hyundai noemt dit systeem AAVM, wat staat voor All Around View Monitor. De vier camera’s zijn voor-, achter- en op de zijkanten van de machine geplaatst. Op de grote display kan gekozen worden voor vier verschillende beelden. Maar het unieke aan dit AAVM systeem is dat de computer met de input van de camera’s een bovenaanzicht berekend. Op de display ziet de machinist zijn eigen machine van bovenaf en hij kan dus goed bekijken of er obstakels in zijn draaibereik bevinden. In combinatie met MOD (Moving Object Detection) herkent het systeem automatisch of er zich personen binnen het draaibereik bevinden en waarschuwt direct de machinist.

Bovenop de achterzijde van de machine is een door Blijleven ontwikkelde watertank en vernevelingssysteem gemonteerd zodat de werkzaamheden die worden uitgevoerd met een palenkraker of sloophamer zo goed als stofvrij kunnen worden gedaan.

Blijleven B.V. is al meer dan 25 jaar actief in betonbewerking en slooptechnieken. Begonnen als opruimer in de bouw en vandaar uitgegroeid tot één van de toonaangevende bedrijven op het gebied van hydraulisch koppensnellen van heipalen. Blijleven B.V. zoekt altijd naar nieuwe mogelijkheden en dat vraagt innovatie en ondernemerschap. De stofverneveling op hun kranen en krakers is hier een mooi voorbeeld van.

Met een gedegen kennis van de markt en een visie op kwaliteit worden ideeën professioneel uitgewerkt. De praktijkervaring van de medewerkers wordt optimaal benut in de nieuwe ontwerpen.

Het streven van het familiebedrijf is om een duurzame relatie op te bouwen met hun klanten die gebaseerd is op vertrouwen, kwaliteit en onafhankelijkheid.

]]>
Vakbeurs Recycling 15,16 & 17 november https://vanderspek.nl/vakbeurs-recycling-1516-17-november/ Sat, 29 Oct 2022 19:55:11 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25318 Op 15, 16 & 17 november is het weer zo ver, de Vakbeurs Recyling vind weer plaats in Gorinchem. Uiteraard zijn wij ook aanwezig om u gezellig te spreken en de laatste ontwikkelingen te tonen op het gebied van recycling en op- en overslag.

U vind ons op stand B118

Registreer u nu gratis via deze link : https://register.visitcloud.com/survey/1mp0tntxtbz8i?actioncode=NTWO000097UAS&partner-contact=0j5g56je6ke5u

]]>
Nieuwe Cifa Energya K42E op de Bauma https://vanderspek.nl/nieuwe-cifa-energya-k42e-op-de-bauma/ Thu, 27 Oct 2022 14:26:39 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25310 Op de Bauma blijven er nieuwe duurzame ontwikkelingen te zien. Bij Cifa zijn er diverse machines te zien die naast diesel aandrijving ook elektrisch of op accu kunnen werken.

We kennen de Cifa Energya pompmixer al waar we bij Van der Spek Vianen B.V. in Nederland een demomachine van hebben.

Op de Bauma is nu de geheel nieuwe Cifa Energya K42E geïntroduceerd aan het publiek.

Deze 42 meter pomp met carbon mastdelen kan normaal worden aangedreven met de vrachtwagen en als noviteit ook middels accu en als benodigd een stroomaansluiting om de bouwplaats.

Cifa Energya K42E
]]>
Fuchs MHL820F met elektrische hybride aandrijving op de Bauma te zien. https://vanderspek.nl/fuchs-mhl820f-met-elektrische%ef%bf%bc-hybride%ef%bf%bc-aandrijving-op-de-bauma-te-zien/ Sun, 23 Oct 2022 18:42:27 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25303 “Hybride” wil zeggen op meerdere wijze aandrijven en dat is bij de compleet nieuwe Fuchs MHL820F Battery dubbel duurzaam.

De nieuwe Fuchs MHL820F kan zowel op een elektrische aansluiting draaien zonder beperkingen en tegelijkertijd voor enkele uren op het batterij-pack dat op optioneel op de machine gemonteerd kan worden.

De machine is voorzien van vele technische hoogstanden waarmee het de optimale machine duurzame compacte overslagmachine is. Tijdens het aan de kabel werken wordt de batterij opgeladen zodat als het benodigd is de machine kan omschakelen op de batterij en niet beperkt is door de kabel. De batterij zorgt tevens voor het “opvangen” van pieken tijdens het werken zodat de stroomaansluiting niet wordt belast met als gevolg een hoge rekening.

U kunt deze machine op de Bauma zien en wilt u er meer van weten dan informeren onze verkopers u graag.

]]>
Met nieuwe Hyundai HW170CR neemt Mourik een alleskunner in gebruik. https://vanderspek.nl/met-nieuwe-hyundai-hw170cr-neemt-mourik-een-alleskunner-in-gebruik/ Fri, 21 Oct 2022 19:31:45 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25295 Van der Spek Vianen heeft vanuit haar werkplaats in Vianen een zeer complete nieuwe Hyundai HW170A CR afgeleverd bij Mourik in Groot-Ammers. De machine zal gaan werken bij Mourik Industrie in de Botlek.

De nieuwe ruim 20 ton wegende Hyundai HW170A CR is een short-radius machine waarbij de oversteek aan de achterzijde zeer beperkt is. De zwenkradius is maar 1.830mm. Dankzij deze opbouw kan de machine in beperkte ruimtes werken. In combinatie met gemonteerde verstelgiek is zelfs inzet in de krapste ruimtes mogelijk.

Voor de aandrijving van de Hyundai HW170A CR is een zeer zuinige en duurzame Cummins B4.5 motor verantwoordelijk. Deze motor met een piekkoppel van 780 Nm zet de nieuwe mijlpaal in deze klasse. Uiteraard voldoet de motor aan de strengste Stage-V emissie eisen waarvoor een

all-in-one uitlaatgas-nabehandelingssysteem zonder EGR is gemonteerd. Dankzij een hydraulisch aangedreven koelfan met temperatuur regeling is de machine zeer stil en wordt brandstof bespaard. De koelfan is voorzien van een automatische omkeerregeling zodat de koelers schoon blijven om optimaal te kunnen koelen. 

De Hyundai HW170A CR  is voorzien van zeer hoogwaardige LUDV (Load independent flow sharing)  

Rearoth Load Sensing hydrauliek voor soepele- en nauwkeurige bediening van meerdere functies tegelijkertijd.  Dit maakt de machine multifunctioneel inzetbaar en zeer geschikt voor de Nederlandse markt, waar een graafmachine niet alleen wordt gebruikt om te graven maar bijvoorbeeld ook als verreiker en om te levellen en te transporteren.

Load sensing maakt het mogelijk om verschillende functies met verschillende werkdrukken tegelijkertijd uit te voeren. Zonder LS kiest de hydrauliek zelf de weg van de minste weerstand en stopt de machine bijvoorbeeld met rijden als de machinist wil zwenken. Dat gebeurt dus niet bij deze Hyundai. Compensatieventielen in het ventielenblok geven bij gecombineerd werken nu prioriteit aan de desbetreffende functies.

Aangezien de machine bij Mourik Industrie zeer breed ingezet zal gaan worden is de machine voorzien van een schuifblad en stempelpoten waarmee stabiel kan worden afgestempeld als de werkzaamheden dit vragen.

Voor het uitvoeren van hijswerkzaamheden is de machine voorzien van een Nijhuis lastmomentbeveiliging met hoogte- en zwenkbegrenzing. Dankzij verschillende programma’s kan er gewerkt worden met diverse hulpstukken als ; haak, hijsmast, vorkbord en hijsjuk.

Dankzij de gemonteerde vacuüm-unit van Nimatech kunnen verschillende hulpstukken gebruikt worden voor het o.a. machinaal leggen van straatwerk en onderdelen hiervan.  

In de werkplaats bij Van der Spek zijn vele klant specifieke opties gemonteerd op de machine als extra slangbreukventielen, speciale banden inclusief het aanpassen van de spatborden, verlichting op diverse plaatsen e.d.

Uiteraard is de machine voorzien van een overdruksysteem zodat de machinist altijd veilig zijn werkzaamheden kan uitvoeren ongeacht de buitenomstandigheden.

]]>
Met levering duo Telestacks nu kwartet Telestacks compleet bij Recycling Kombinatie REKO https://vanderspek.nl/met-levering-duo-telestacks-nu-kwartet-telestacks-compleet-bij-recycling-kombinatie-reko/ Thu, 20 Oct 2022 18:19:05 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25286 Van der Spek Vianen heeft onlangs een nieuw duo Telestack mobiele transportbanden geleverd

bij Recycling Kombinatie REKO. Ditmaal zijn er een Telestack LF523 mobiele hopper-feeder en een Telestack TC421 mobiele transportband geleverd.

Eerder werden een Telestack TCL-1031 radiale mobiele transportband en een Telestack TCL-431 geleverd. Na de levering van de twee nieuwe Telestack transportbanden zijn alle de vier de transportbanden opgesteld om een zeef-unit te be- en ontladen.  Hierbij worden de geproduceerde fracties gelijk in voorraad gezet waarna ze kunnen worden afgevoerd als dit gewenst is. Tussentijdse op- en overslag wordt hiermee voorkomen.

Telestack LF523 :

De nieuwe 20 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor REKO  was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack LF-machine waarbij “LF” staat voor “Low Feeder”, een lage bunker als voeder op de machine.

Bij de Telestack LF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graaf- en overslagmachine of een breek- of zeefinstallatie. De machine zal o.a. worden ingezet voor het opzetten van voorraden, beladen van zeefmachines, schepen of andere machines.

De machine van REKO is voorzien van een bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is voorzien van wisselbare slijtplaten en “breakerbar”. Deze “breakerbar” zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen. Belading van de bunker kan zowel van de zij- als achterkant plaatsvinden middels een laadschop. Een grijper kan uiteraard van alle kanten de bunker beladen.

De transportband heeft een lengte van 23.000mm en kan tot 500 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 10.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.500M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.200mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om weer vele tonnen te kunnen transporteren zonder problemen.

Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is.

Telestack TC421 :

De nieuwe 14 ton wegende Telestack TC421 heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 400 ton/uur producten opvoeren naar een hoogte van 9.800mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van 1.700 M3 wat 2.720 ton inhoud bij een soortelijk gewicht van 1.6 T/M³.

De transportband is middels twee zware hydraulisch verstelbare ondersteuningen op de rupsonderwagen geplaatst. Door de hydraulische verstelling kan de band zowel aan de voor- als achterzijde eenvoudig op hoogte worden geplaatst. Aan de achterzijde zorgt dit voor een goede aansluiting/overgang van de opvoerzijde door bijvoorbeeld de andere Telestack of de Powerscreen zeefmachines de ook werkzaam zijn bij REKO en aan de voorzijde voor een optimale afworp van het product.

REKO

Recycling Kombinatie REKO B.V. is toonaangevend in het produceren van herbruikbare grondstoffen. Daartoe zet REKO afvalstoffen om in nieuwe grondstoffen voor de bouwindustrie, door gebruik te maken van de meest geavanceerde technieken. Door de activiteiten van REKO kan de keten voor minerale grondstoffen voor 100% worden gesloten.

Sinds 2000 is REKO gevestigd op de Vondelingenplaat bij Rotterdam. Deze locatie ligt strategisch in het hart van de mainport Rotterdam en is zowel over weg als over het water zeer goed bereikbaar. Op het 33 hectare grote terrein bevinden zicht : een breekinstallatie voor de productie van granulaten, twee thermische reinigingsinstallaties voor het reinigen van teerhoudend asfalt en twee installaties voor het opwekken van elektriciteit uit restwarmte. De breker en de thermische reinigingsinstallaties behoren tot de grootste in hun soort.

Naast de nieuwe Telestack zijn er ook diverse door Van der Spek Vianen geleverde Powerscreen zeefmachines en Lindner verkleiners actief op het terrein op de Vondelingenplaat.

]]>
Dubbel duurzame Powerscreen Warrior 1800 geleverd bij De Beijer Groep https://vanderspek.nl/dubbel-duurzame-powerscreen-warrior-1800-geleverd-bij-de-beijer-groep/ Thu, 13 Oct 2022 18:11:32 +0000 https://vanderspek.nl/?p=25275 De Beijer Groep heeft onlangs een nieuwe elektrisch aangedreven Powerscreen Warrior 1800 in gebruik genomen. Het is de tweede Powerscreen Warrior 1800 die in zeer korte tijd bij De Beijer in gebruik is genomen.

De Beijer Groep, gevestigd in Dodewaard levert al meer dan zestig jaar een breed assortiment aan grondstoffen voor de weg- en waterbouw, de betonindustrie, de park- en landschapsarchitectuur en grof keramische industrie. Ze hebben locaties in Nederland en Duitslands en zelf een eigen groeve waar vele soorten producten worden geproduceerd.

Van der Spek Vianen leverde de nieuwe zeef af bij de Beijer op de multidisciplinaire locatie in Dodewaard. Op deze locatie heeft men een eigen kade waar duurzaam vele productstromen worden aan- en afgevoerd per schip. Daarnaast heeft men vele producten op voorraad die als gewenst op klantspecificatie kunnen worden bewerkt zodat deze direct in het werk kunnen worden verwerkt of als grondstof gebruikt.

Naast natuurlijke producten uit groeves en winningen worden ook recyclestomen ver- en bewerkt zodat deze weer hoogwaardig kunnen worden ingezet bij de productie van o.a. beton en asfalt en innovatieve producten.  

De nieuwe Powerscreen Warrior 1800 is dual-power aandrijving uitgevoerd, waardoor hij zowel elektrisch als door een Stage-V motor kan worden aangedreven mocht er geen stroomtoevoer beschikbaar zijn. Bij het gebruik van de Stage-V motor kan de machine met HVO-100 brandstof draaien, waardoor de uitstoot tot een minimum wordt beperkt. We mogen dus echt spreken van “dubbel duurzaam”

Powerscreen Warrior 1800

De Warrior 1800 weegt 32 ton en is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4900 mm en een breedte van 1.500 mm. Een groot voordeel van deze zeefbox is dat zowel het boven- als onderdek van gelijke afmeting is, waardoor bij de 1.800 een zeefoppervlakte van 14,640 M² ontstaat. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “ agressief “ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het mogelijk om in elkaar hakende producten en kleine fracties met grote capaciteiten te zeven.

Deze zwaar- en degelijk gebouwde zeefbox is samengesteld uit zogeheten Huck-bolts, die gezien kunnen worden als de klinknagels van de huidige tijd. De Huck-bolts worden middels hydraulisch gereedschap aangetrokken, waarbij een borgmoer wordt vastgedrukt tot een vooraf ingestelde kracht. Als deze kracht is bereikt, breekt het overige deel af en zit hij vast. Door deze bouwwijze is de zeefbox enorm sterk en kan hij hoge krachten verwerken doordat de Huck-bolts zorgen dat de box ondanks zijn stabiliteit toch flexibel kan zijn. Een groot voordeel is dat er geen laswerk wordt toegepast om de zeefbox samen te stellen en er geen risico is dat hij gaat scheuren. Tevens lopen Huck-Bolts nooit los, wat bij andere zeefboxen tot scheurvorming kan leiden wanneer dit gebeurt bij normale bout-/moerverbindingen.

De Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox , zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. 

De seriematig gemonteerde bordessen aan beide zijden van de zeefbox zorgen voor een veilige rondgang bij controle van de machine. Op alle componenten, die gesmeerd moeten worden, zijn gecentraliseerde smeerposities bevestigd? zodat dit veilig en vanaf grondniveau kan gebeuren.

De machine is voorzien van 900mm brede afvoerbanden op de fijne- en middenfractie, om grote capaciteiten goed af te kunnen voeren. De banden zijn standaard in snelheid te regelen, zodat er geen banden onnodig hard te hoeven lopen en eventueel uitsorteren van de materiaalstromen nog mogelijk is. De overmaat wordt afgevoerd door een 1.400 mm brede band zodat grote delen zonder problemen weer van de machine afkomen.

Op de machine is een brede bunker gemonteerd, voorzien van een 1.300mm brede opvoerband. Belading met een graafmachine of laadschop is dus geen enkel probleem.

Duurzaam
De Powerscreen Warrior 1800sluit goed aan bij de duurzaamheidsambities van de Beijer. De investering helpt mee aan het verduurzamen. Op de locatie in Dodewaard zijn vele zonnepanelen aanwezig  waardoor de Powerscreen als hij op het stroomnet wordt aangesloten duurzame opgewerkte stroom gebruikt. Mocht hij op de motor draaien dan zorgt de schone Stage-V motor voor een schonere verbranding die leidt tot minder CO2- uitstoot.

]]>