Zoek
Sluit dit zoekvak.

De complete lijn Hyundai wielladers klaar bij Van der Spek Vianen voor verdere invasie

doorVan der Spek

De complete lijn Hyundai wielladers klaar bij Van der Spek Vianen voor verdere invasie

Datum: 9-sep-16

Bij van der Spek Vianen is de complete lijn Hyundai HL-wielladers gereed voor de verdere invasie in Nederland. Vele Hyundai HL’s zijn de afgelopen periode geleverd aan klanten in geheel Nederland, echter vindt Van der Spek dat er nog meer klanten kennis moeten maken met deze geheel nieuw ontwikkelde Hyundai HL-serie.

Op dit moment zijn alle modellen van de Hyundai HL-serie bij Van der Spek op voorraad, vanaf de Hyundai HL940 met zijn eigen gewicht van 13 ton tot aan de zwaarste, de Hyundai HL980 die 32 ton weegt. De machines zijn allemaal snel te leveren en als gewenst te demonsteren, vraag hiervoor u vertegenwoordiger van Van der Spek Vianen na de mogelijkheden. Hij zal u graag alle voordelen van de Hyundai HL-serie wielladers uitleggen in een persoonlijk gesprek.

Motoren en aandrijvingen
Alle nieuwe Hyundai’s van de HL-serie voldoen aan de nieuwste Tier IV-final emissie-eisen en zijn voorzien van zeer zuinige Cummins en Scania motoren.

De Hyundai’s HL940, HL955, HL960 worden aangedreven door Cummins motoren met DOC katalysatoren, zodat deze zonder roetfilter voldoen aan de Tier IV-final eisen. Actief regeren is bij deze machines dus niet nodig en dat brengt dus ook geen onnodige kosten en stilstand met zich mee. De vermogens liggen tussen de 116 kW en 168 kW.

Scania motoren zorgen voor de aandrijving van de HL970 en HL980. Bij de HL970 is een Scania DC9 5-cilinder geplaatst en bij de HL980 een Scania DC13 6-cilinder motor. Ook bij de twee zwaarste machines van de HL-serie is geen roetfliter gemonteerd, de DOC’s zorgen ervoor dat de juiste waardes worden gehaald om aan de Tier IV-final eisen te voldoen.

Voor alle HL’s zorgen Rexroth pompen met loadsensing en flowsharing ervoor dat de machines de juiste prestaties leveren met het laagste brandstofverbruik. Voor het sturen, remmen en het aansturen van de koelfans, die standaard zijn voorzien van een omkeerfunctie, zijn separate pompen gemonteerd.

Met de volledig automatische versnellingsbakken van ZF die standaard (vanaf de HL955) zijn voorzien van Lock-up in de versnellingen wordt het brandstofverbruik nog verder teruggebracht.

De Cabine
De machinist kan op het 7” kleurendisplay met touchscreen eenvoudig kiezen tussen de verschillende werkniveaus van de motor, waarmee altijd het gewenste vermogen beschikbaar is voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Tevens kan de machinist in één oogopslag zien welke instellingen actief zijn voor de transmissie en aandrijvingen, zodat hij als gewenst deze snel en efficiënt kan wisselen om zo efficiënt mogelijk te werken. Evenals de werkniveau’s van de motor kan de machinist zeer eenvoudig drie werkstanden kiezen voor de transmissie waarmee de machine altijd zijn optimale instelling paraat heeft. Om hem helemaal op het werk te kunnen afstellen is er ook nog keuze voor het “clutch-cut-off” moment, waarbij wordt ingesteld op welke moment de aandrijving wordt losgekoppeld als het rempedaal wordt gebruikt.

De vergrote cabine op de HL-serie is één van de stilste die op de markt aanwezig is en is uiteraard voorzien van alle gemakken zoals een in vele posities te verstellen stoel met armsteunen, zodat de ideale zitpositie voor de machinist kan worden gerealiseerd. 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines