Bell Equipment knikdumpers, de comfortabelste en zuinigste machines in de markt!

Bell Equipment knikdumpers, de comfortabelste en zuinigste machines in de markt!

Datum: 23-jun-14

Bij de ontwikkeling van knikdumpers heeft Bell Equipment het comfort van de machinist altijd voorop gesteld. Reeds in 1998 ontwikkelde Bell een speciaal luchtveringsysteem HYDRAIR voor de 35 en 40 tonner. Dit gaf een enorme vooruitgang voor het rij-comfort van de machinist én het behoud van de machine. Dit combinatiesysteem van olie en stikstof werd in 2001 met de introductie van de D-serie tevens op de 25 en 30 tonner gemonteerd.

Inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden lanceerde Bell in 2003 Bell het revolutionaire Active Suspension systeem op de B50D. Deze actieve vering voor de vooras werd in de loop van de tijd ook toegepast op de B35D, B40D en B45D. In 2009 ontwikkelde Bell de speciale elastomeer rubber moleculair ophanging van de achteras, dit zorgt voor 30{1bc0b6a8c73e84e168e06cc7c153d42f3849956326c4b30771c6d9a1357ca517} minder trillingen vanaf de achterkant van de machine. De combinatie van Actieve vering en elastomeer noemt Bell het “Comfort Ride®” systeem.

Steeds bewust blijvend van het comfort voor de machinist innoveert Bell Equipment heden opnieuw en presenteert een sneak preview van het Comfort Ride® systeem op een B30E tijdens de Hillhead beurs te Engeland. Binnenkort is dit unieke Comfort Ride® systeem optioneel verkrijgbaar op de nieuwe Bell B25E en B30E.

De B30E voorzien van Comfort Ride® kan zelf worden getest op een testbaan op de site van Hillhead. U zult ongetwijfeld versteld staan van het comfort. Bell Equipment is te vinden op de stand V1.

Naast deze innovatie zit de Bell dumptruck vol met slimmigheden voor mens en machine. Zo heeft de machine onder andere automatische turbo bescherming, automatische bak-kiep bediening, een zeer luxe luchtgeveerde stoel, automatische differentiël locks, walking beams op het achterframe, startbeveiliging, achteruitkijkcamera, enz.

Daarnaast is de dumper standaard uitgerust met een on-board weegsysteem. Dit systeem zorgt er niet alleen voor dat de machinist precies weet hoeveel ton hij in de bak heeft, maar zorgt er ook voor dat de machine altijd automatisch in de juist versnelling wegrijdt en de motorrem met de juiste kracht zijn werk doet. Dit in combinatie met een zuinige motor en een laag eigen gewicht zorgt voor een enorm gunstige brandstofverbruik.

Kortom, de moderne Bell knikdumper, de comfortabelste en zuinigste machine in de markt!!
 

Van der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, BouwmachinesVan der Spek, Bouwmachines

Over de auteur

Van der Spek administrator

Van der Spek Vianen B.V. is partner in verkoop, verhuur en service van betonpompen, grondverzet-, wegenbouw-, hoogbouw-, recycling- en overslagmachines.